Her kan det koste at have penge i banken

Jyske Bank er ved at indføre negative renter til privatkunder.
Jyske Bank har allerede indført negative renter for de store erhvervskunder, men det ser ud til at også privatkunder skal betale for at spare op i banken.
Jyske Bank har allerede indført negative renter for de store erhvervskunder, men det ser ud til at også privatkunder skal betale for at spare op i banken. Foto: SIMON FALS/POLFOTO

Danske bankkunder kan godt begynde at vænne sig til tanken om at betale for at have penge stående i banken. Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam afslører i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2014, at banken er i fuld gang med at forberede negative renter også for privatkunderne.

- Vi arbejder på at forberede vores it-system på at opkræve negative renter på vores privatkunders indlån. Det har vi allerede indført over for vores store erhvervskunder, siger ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, til Finans.

Han ser frem til inden for et par måneder eller tre, at bankens IT-operatør har opdateret systemet, så der kan opkræves penge for almindelige bankkonti.

- Vi har den udfordring, at kunderne sparer mere op. Det betyder, at vores indlån vokser, og det bliver vi nødt til at håndtere set i lyset af de negative renter, siger Anders Dam til Finans.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.