Her forsøger man at tiltrække flere kontanthjælpsmodtagere

I Hjørring Kommune er man gået på jagt efter kontanthjælpsmodtagere, der vil slå sig ned i kommunen for at arbejde.
Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune, er på jagt efter kontanthjælpsmodtagere, der vil slå sig ned i kommunen for at arbejde.
Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune, er på jagt efter kontanthjælpsmodtagere, der vil slå sig ned i kommunen for at arbejde. Scanpix

Hvor andre kommuner kæmper en brav kamp for at tiltrække veluddannede og ressourcestærke borgere, går Hjørring Kommune imod strømmen.

De lokale virksomheder kommer nemlig til at mangle arbejdskraft inden for de næste år, og derfor er kommunen gået på jagt efter kontanthjælpsmodtagere, som har lyst til at slå sig ned i det nordjyske og arbejde. Det skriver dr.dk.

- Vi er ikke bange for at tiltrække kontanthjælpsmodtagere, så længe de vil bo og arbejde i Hjørring, siger borgmester Arne Boelt (S) til dr.dk.

LÆS OGSÅ: Jysk borgmester vil lære ledige at koge havregrød

Kommunen har derfor også valgt at stille en række lejligheder til rådighed for de personer, der har fået arbejde i en lokal virksomhed. For borgmesteren er det nemlig afgørende, at den nye arbejdskraft bosætter sig i området.

- Problemet med udenlandske arbejdere er, at de gerne vil tjene en masse penge i Danmark, som de kan bruge i deres hjemlande. Kontanthjælpsmodtagerne vil derimod gerne bo i Danmark, og derfor er vi ikke bange for at åbne en dør for dem, siger Arne Boelt til dr.dk.

Hjælp til hverdagen

I starten af året kunne Avisen.dk fortælle, hvordan 2.000 personer de seneste fem år er forsvundet ud af arbejdsmarkedet i Hjørring, hvilket svarer til syv procent af arbejdsstyrken.

Udover det nye forsøg på at råbe kontanthjælpsmodtagere, der har lyst til at slå sig ned og arbejde i Hjørring, op, har kommunen derfor også valgt at poste 125 millioner kroner i et større projekt, der skal få flere ledige og syge ud på arbejdsmarkedet.

LÆS OGSÅ: V om Hjørring-satsning: "Utrolig interessant"

Indsatsen er rettet mod den gruppe borgere, som man frygter, vil ende i lang tids offentlig forsørgelse, og meningen er, at de skal i et individuelt forløb, hvor der fokuseres på alt fra bedre helbred, til uddannelse og det at få styr på en almindelig hverdag

- Arbejdspladserne forsvinder, og langt de fleste af dem, der står i arbejdsløshedskøen har ingen uddannelse. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at få dem gjort klar til at komme ud på det arbejdsmarked, der er tilbage heroppe, sagde Arne Boelt tidligere på året til Avisen.dk.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.