Her foregik drabet på en sosu-assistent

Den sigtede for drabet på en social- og sundhedsassistent boede på et hjem for borgere med psykiske lidelser.

Fredag aften blev en 57-årig kvindelig social- og sundhedsassistent stukket ihjel med en 23 centimeter lang kniv på det socialpsykiatriske bosted Lindegårdshusene i Roskilde.

En 30-årig beboer har lørdag formiddag erkendt overfaldet ved et grundlovsforhør og er blevet sigtet for drab. Han er blevet varetægtsfængslet i surrogat frem til 14. april.

* Lindegårdshusene er et socialpsykiatrisk botilbud, som er en del af Center Lindegården under Københavns Kommunes Socialforvaltning. Centeret består af tre bosteder, som omfatter Lindegårdshusene i Roskilde, Holme i Sengeløse og Stubberupgård i Borup.

* Målgruppen for tilbuddet er borgere med psykiske lidelser, som har brug for støtte i hverdagen. Beboere på Center Lindegården har en færdigbehandlet diagnose, men kan endnu ikke flytte i selvstændig bolig og tage vare på eget liv.

* Flere af beboerne har ud over en psykiatrisk diagnose også et misbrug.

* Lindegårdshusene, som er den afdeling, den drabssigtede boede i, består af 11 huse, der fungerer som bofællesskaber med 8-17 beboere i hvert. Den sigtede boede i et hus med i alt 17 beboere.

Kilder: Center Lindegården.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.