Her får du billig sol over sommerhuset

Der er masser af solskin til billige penge, hvis du køber sommerhus det rigtige sted, viser ny undersøgelse.
Solen skinner til billige penge i det lollandske øhav, Kalundborg, Vordingborg, Høje Taastrup, Syddjurs og Faxe. Den er langt dyrere i Helsingør.
Solen skinner til billige penge i det lollandske øhav, Kalundborg, Vordingborg, Høje Taastrup, Syddjurs og Faxe. Den er langt dyrere i Helsingør. Foto: C. TORP/free

Selvom du ikke har råd til et sommerhus i Skagen eller Rørvig, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan få et sommerhus med mange solskinstimer.

Huspriser og solskinstimer følger nemlig ikke nødvendigvis hinanden, viser ny undersøgelse, som Boligsiden.dk har lavet. Ifølge den skal du kigge mod det lollandske øhav, hvis du vil have mest solskin for pengene, når du køber sommerhus.

På øen Fejø koster en solskinstime blot 312 kroner. På Askø og Femø er prisen 361 kroner. Det er næsten ti gange billigere end Helsingør, der er det dyreste område med en timepris for solskinstimer på 3095 kroner.

- Undersøgelsen viser, at der er nogle nye pletter på Danmarkskortet, hvor det kunne være attraktivt at have et sommerhus, som folk måske ikke tænker på. Noget af det, man betaler dyrt for i Skagen, kunne man få billigere andre steder, siger Birgit C. Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tallene er udregnet på baggrund af sommerhuskøb, men Birgit C. Daetz mener, at man godt kan bruge listen som guide til billige solskinstimer, hvis man kun er ude på at leje et sommerhus.

De mange billige solskinstimer omkring Lolland glæder indehaver af Home på Lolland, Jørgen Danielsen, men at bruge dem direkte i salget af sommerhusene er for usikkert og ukonkret, mener han.

Det betyder dog ikke, at han ikke kan se noget brugbart i undersøgelsen.

- Man kunne godt bringe det i en annonce for sommerhuse i området som en sjov gimmick, vurderer han.

Ud over Lolland viser undersøgelsen også, at der er billige solskinstimer omkring det sydfynske øhav, og så kan solskinsøen Bornholm stadig besøges til en overkommelig pris.

Undersøgelsen er lavet på den måde, at man dividerer solskinstimer (fundet via DMI) op i den aktuelle udbudspris for sommerhuse i de forskellige postnumre landet over. Der skulle minimum være fem sommerhuse til salg inden for postnummeret, før Boligsiden.dk tog dem med i undersøgelsen.

På den måde har de regnet sig frem til en timepris for solskin i de enkelte postnumre. Regioner, landsdele og kommuner er ikke med i statistikken.

Fakta: Her er mest solskin for pengene

Billigste solskinstimer - Top 10 (kroner per time):

1. Fejø, Lolland: 312 kroner
2. Eskebjerg, Kalundborg: 324 kroner
3. Askø og Femø, Lolland: 361 kroner
4. Hedehusene, Høje Taastrup: 373 kroner
5. Kalvehale, Vordingborg: 374 kroner
6. Kolind, Syddjurs: 380 kroner
7. Faxe: 398 kroner
8. Østermarie, Bornholm: 404 kroner
9. Nakskov, Lolland: 418 kroner
10. Borup, Køge: 421 kroner

Dyreste solskinstimer - Top 5 (kroner per time)

1. Helsingør: 3095 kr.
2. Hornbæk: 3093 kr.
3. Tisvildeleje: 2668 kr.
4. Egå, Aarhus: 2018 kr.
5. Silkeborg: 1926 kr.

Kilde: Boligsiden.dk

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.