Her får de ansatte bolle-bonus

I folkemunde bliver tankstation i Espa i Norge kaldt for 'Bolleland'. Men det er måske heller ikke så mærkeligt.
På en tankstation i Norge kan de ansatte få 100 kroner i bonus i timen - alene ved at sælge boller.
På en tankstation i Norge kan de ansatte få 100 kroner i bonus i timen - alene ved at sælge boller. Foto: Scanpix/Iris, modelfoto

Medarbejderne er glade med den bonus-ordning de har i påsken. For hver solgt bolle får de en krone oveni lønnen. Og det kan hurtigt løbe op i en ekstrabonus på 100 kroner. Per time, vel at mærke. Men så får de heller ikke helligdags-tillæg.

Det er Shell-tankstationen i Espa, godt en times kørsel nord for Oslo, som stiller den usædvanlige bonus i udsigt til sine ansatte.

Tankstationen har ikke overenskomst, men siger til det norske online erhvervsmagasin, E24, at medarbejderne er med på idéen.

Det er ikke første gang, at påsken danner rammen om den helt store bolle-kampagne. Tankstationen har siden 90'erne specialiseret sig i boller og har tidligere solgt påske-boller i tusindvis. I år satses der på ny rekord med intet mindre end 110.000 solgte boller på 10 dage.

– På den bedste dag sidste år satte vi rekord med 12.562 boller. I år blev det ny rekord med 16.489 boller onsdag. Det er jo en voldsom stigning, fortæller Morten Støen, en af de tre ejere af Espa Servicestasjon, til E24.

Rekorddagen blev åbnet med 4500 friskbagte boller, da tankstationen åbnede. Men så var der også 19 mand på arbejde. De første boller blev sat i ovnen allerede klokken fire om morgenen.

Morten Støen siger, at de ansatte er med på ordningen. Det bekræfter 18-årige Solveig Stemkjær Nordbakken overfor E24. Hun har arbejdet på Espa Servicestasjon i et år og fortæller, at de ansatte er tilfredse med bonusordningen.

– Jeg synes ikke det gør noget, at vi ikke får ekstra på helligdage, når vi har disse bonus-ordninger, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.