Her er verdens mest indtjenende stjerner under 30

Taylor Swift sprøjter sange ud, mens millionerne klinger på kontoen. Også flere sportsfolk er på listen.
Stinkende rige Taylor Swift stoppede over en milliard danske kroner ned i dametasken det forgangne år.
Stinkende rige Taylor Swift stoppede over en milliard danske kroner ned i dametasken det forgangne år. Foto: Suzanne Cordeiro/AFP

De er unge, smukke, rige og berømte.

Mens de fleste andre jævnaldrende kæmper med at få SU'en til at finansiere både fredagsøl, bøger og bolig, er økonomien i en helt anden liga blandt superstjernerne.

Finansmagasinet Forbes har offentligt listen over de mest indtjenende i musik,- film,- og sportsverdenen under 30 det forgangne år ved at sammenligne blandt andet lønninger, sponsorater og reklameaftaler.

Her sejrer Taylor Swift suverænt og kunne stoppe hele 170 millioner dollar ned i dametasken det forgangne år.

Den 26-årige "Shake it off"-sangerinde hiver hovedsageligt sin over en milliard danske kroner hjem fra turnéen "1989" og for lukrative aftaler med Coca-Cola og it-giganten Apple.

Fra toppen af tronen skal Swift spejde langt efter andenpladsen.

Selv om One Direction ikke økonomisk er i nærheden af den dårende darling, knuser drengene stadig lige så mange pigehjerter, som de har penge på kontoen.

Det britiske boyband lander listens andenplads med en indtjening på 110 millioner dollar det forgangne år. Perioden har overraskende nok stadig været særdeles indbringende, selv om Zayn Malik smuttede sidste år, og den resterende kvartet i øjeblikket holder pause.

Listens tredjeplads toppes af en sportsmand - Lionel Messi scorer nemlig ikke kun på fodboldbanen. Den lille, men lynhurtige boldbisse sparker sig ind i top tre over de mest indtjenende stjerner under 30.

Foruden sin indtjening fra F.C. Barcelona proppede den argentinske angriber også masser af pesos - svarende til 81,5 millioner dollar - i lommen for reklameaftaler med sportsbrands som Nike og Adidas.

Resten af top ti over de mest indtjenende stjerner det forgange år er den Oscar-vindende sangerinde Adele, "Bitch Better Have My Money"-banditten Rihanna, skandalesangeren Justin Bieber, tennisspilleren Novak Djokovic, basketballstjernen Kevin Durant, sangeren The Weeknd, mens golfspilleren Jordan Spieth indtager tiendepladsen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.