Her er teenagernes juleønsker

Det kan hurtigt blive dyrt at tilfredsstille teenagerne juleaften. Derfor kan du med fordel købe julegaverne med store rabatter på fredag.
Her er ønskerne, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne teenager juleaften.
Her er ønskerne, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne teenager juleaften. Foto: Colourbox.dk/free

Den søde juletid nærmer sig. Har du styr på, hvilke gaver du skal give teenagerne i dit liv?

Inden panikken breder sig, er der her inspiration at hente til din juleshopping.

Prissammenligningstjenesten Pricerunner.dk har nemlig endnu engang spurgt deres Facebook-brugere, hvilke gaver der står øverst på ønskelisterne i år.

Og der er både gode og dårlige nyheder, hvis du skal forsøde tilværelsen for en heldig teenager.

Den gode nyhed er, at du kan slippe relativt billigt med gaver til de unge. Både piger og drenge ønsker sig gavekort til tøj, oplevelser, musik og film.

Men det er selvfølgelig ikke den gammeldags cd eller dvd, de unge vil have.

I stedet ønsker de sig gavekort til for eksempel iTunes og abonnementer på streamingtjenester som Spotify og Netflix, hvor man kan nøjes med at betale et par hundrede kroner for et gavekort, du ofte kan købe i supermarkeder.

Den dårlige nyhed er, at de unge er kræsne med hensyn til elektronik. En Macbook-computer eller smartphone fra Apple er øverst på listen.

- Det er dyre gaver, som teenagerne ønsker sig, men der er masser af gode muligheder for at finde en god gave til en fornuftig penge. Det vigtigste er at huske at sammenligne priser, inden man køber. Det sparer man altid mange penge på, siger Martin Andersen, der er direktør for Pricerunner.

Eller du kan med fordel sætte kryds i kalenderen på fredag den 27. november, hvor det amerikanske shoppingfænomen Black Friday endnu en gang ruller af stablen herhjemme.

Her vil der især være fokus på elektronik-tilbud, når især elektronikkæderne vil forsøge at kurtisere kunderne med stærke tilbud, siger redaktør på elektronikmediet Recordere.dk, Lars Ladingkær.

Ulempen med Black Friday er dog, at man ofte ikke kender priserne før på selve dagen, påpeger han.

- Så det kan være lidt af et lotteri at satse på juleindkøb den dag, hvor priserne i øvrigt ikke er lige så favorable som i USA, eller hvis man venter til januarudsalget. Jeg forventer dog, at der i år vil være penge at spare på tv, smartphones og især Apple-produkter, siger Lars Ladingkær.

Og køber man varerne på nettet hos en amerikansk virksomhed, har danskerne en umiddelbar fordel, fordi vi er seks timer foran den amerikanske østkyst og ni timer foran vestkysten, mener Michael Brønnum Boye, som er direktør i logistikfirmaet ShopUSA.

- Det betyder, at når de amerikanske netbutikker åbner for deres udsalg, er der stadig amerikanere, der sover eller er ved at gnide den sidste søvn ud af øjnene.

Teenagernes juleønsker
  • iPhone 6s eller anden mobiltelefon
  • MacBook
  • Gavekort - gerne til tøj eller sko
  • Tøj
  • Bluetooth højttalere til mobilen
  • iTunes gavekort
  • Netflix eller Spotify abonnement
  • Powerbank
  • Oplevelser (Koncertbilletter)

Kilde: pricerunner

 

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.