Her er sandheden om fire morgenmadsklassikere
Få ernæringsekspertens bedste råd til at gøre morgenmaden sundere.
Denne kendte danske morgenmadsfavorit er skam ganske god rent ernæringsmæssigt.
Denne kendte danske morgenmadsfavorit er skam ganske god rent ernæringsmæssigt. Foto: SCANPIX arkiv


Af Lene Rode, Louisa Lorang, Ida S. Richardt og Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media

Spiser du et stykke hvidt brød med smør og fed ost til morgenmad? Hvis ja er der god grund til at ændre dine morgenmadsrutiner.

Det er nemlig vigtigt at få en morgenmad, der mætter og giver maven noget at arbejde med. Per Brændgaard, der er ernæringsekspert og holistisk sundhedskonsulent, giver her nogle gode råd omkring fire typiske morgenmadsklassikere:

Kaffe og rundstykker

Den danske klassiker kaffe og rundstykker er måske umiddelbart ikke det sundeste, men Per Brændgaard mener, at nogle små ændringer kan gøre en forskel. Man kan drikke kaffen sort, og det hvide rundstykke kan skiftes ud med fuldkornsbrød. Bruger man tandsmør, kan man skrue ned for det, og osten kan skiftes ud med en mere mager udgave. Og så kan man vænne sig til at spise et stykke frugt til.

Denne vane gør dig ekstra morgensulten: Læs mere på Femina.dk

Æg og bacon

Især i USA og England er det fedtede grisespæk og hønseæg en af de helt store klassikere. I Danmark er det en af de mere moderne morgenmadstyper, som fik et boost med Dr. Atkins’ teori om masser af fedt og proteiner og til gengæld ingen kulhydrater. Ifølge Per Brændgaard kan man sagtens spise æg og bacon til morgenmad – man skal bare ikke tro, at der er noget magisk ved kun at spise fedt og proteiner.

Her er morgenmaden der giver dig smuk hud: Se hvilken morgenmad du skal spise på Femina.dk

Havregrød/havregryn

Den gamle danske morgenmadsklassiker havregryn indeholder mange fibre og en del mineraler. Giver god mæthedsfornemmelse. Men mange af de nyere teorier taler imod kornprodukter, som indeholder meget stivelse og mælk. Per Brændgaard mener dog, at det er en super sund morgenmad, og at modstanden mod kornprodukter er en modeting, der vil gå over igen.

Bøf

Bøf til morgenmad er en af de nyere kost-trends herhjemme, og flere kendte kvinder har meldt ud, at de er med på den vogn. Per Brændgaard mener, at det er o.k., hvis man har lyst til at stå op og stege en bøf, men i virkeligheden har danskerne ikke brug for så meget mere oksekød. Så man skal ikke bilde sig ind, at det er sundt.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.