Her er rådene til en billig skirejse

Skiferien med familien kan hurtigt blive en bekostelig affære, men der findes gode råd til en billigere ferie. Læs dem her.

Når de første meldinger om snefald på skisportsstederne tikker ind, begynder det at kildre dejligt i maven på hundredtusindvis af danskere, der alle har skiferien som det årlige højdepunkt.

Skiferien ligger typisk i december-februar, og derfor er det på tide at få ferien booket nu.

Det er langt fra billigt at stå på ski i sin ferie, men her er der en række gode råd til, hvordan du slipper for at blive helt ruineret på vej ned ad skipisten.

- Først og fremmest skal man overveje, om man kan rejse uden for højsæson. Rejsebureauerne har jo booket hotellerne for hele sæsonen. Derfor skal hotelværelserne helst bookes hele tiden, og det giver store udsving i priserne, siger Rasmus Skov, der har skiportalen Skisport.dk, hvor du kan søge efter gode tilbud på skirejser og læse relevante artikler om at stå på ski.

Som tommelfingerregel skal man regne med høje priser i ugerne 53, 7, 8 og 12. Kan man i stedet komme af sted i ugerne 1-5, kan man få selve opholdet til den halve pris.

Generelt er det billigere at tage skiferien i østeuropæiske lande som Tjekkiet, Rumænien, Bulgarien og Slovenien, men skal man have familien med, er det ikke altid at foretrække.

- Ofte er prisen presset så langt ned, at man ikke kan købe rejsen i en samlet pakke. Da rejsebureauerne ikke kan opnå nogen rabat ved sådanne aftaler, gider de ikke lave dem. Derudover kan det være svært at finde en skiinstruktør, der taler dansk, siger Rasmus Skov.

Norge, Østrig, Italien og Frankrig har ry for at være væsentlig dyrere, men det kan man ikke altid regne med.

- Når de store rejsebureauer køber ind, køber de så mange hotelpladser og liftkort ad gangen, at de kan presse prisen ret voldsomt. Køber man så en familiepakke af dem inklusiv det hele, kan man sagtens få det til en god pris, siger Rasmus Skov.

Foretrækker man at sammensætte rejsen selv, har han et andet godt råd. Hvis man tager til nogle af de større steder i Frankrig, Østrig og Italien, skal man undersøge hvad hotelpriserne er i nabobyen, for her kan der være gode penge at spare, siger han.

Et andet godt råd til en billigere skitur kommer fra Anna Harboe Falkenberg, der er formand for Danmarks Skiforbund.

- Hvis man melder sig ind i en skiklub, tager man på ski med klubben som en gruppe. Tit er det jo billigere at rejse mange sammen med en skiklub, siger hun til Ritzau Fokus.

Klubberne er særligt gode for dem, der gerne have mere ud af deres skirejser og blive bedre på ski, da der er skiundervisning med danske instruktører på turene. Videre giver de også mulighed for at gå til ski herhjemme uden for sæsonen.

Fakta: De billigste destinationer i 2014.

I november 2014 lavede Nykredit en beregning på, hvor det var billigste for en familie med to børn at tage på skiferie. top 10 så således ud.

Harrachov (Tjekkiet) 17.949 kr.

Poiana Brasov (Rumænien) 19.099 kr.

Borovets (Bulgarien) 19.972 kr.

Spindleruv Mlyn (Tjekkiet) 21.242 kr.

Kranjska Gora (Slovenien) 25.998 kr.

Idre Fjäll (Sverige) 27.444 kr.

Sälen (Sverige) 27.618 kr.

Livigno (Italien) 29.279 kr.

Bad Gastein (Østrig) 29.581 kr.

Tignes (Frankrig) 29.806 kr.

Husk: priserne kan have ændret sig siden.

Kilde: Nykredit


/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.