Her er prinsesse Maries nye job

Mandag begyndte prinsessen som særlig projektmedarbejder i Beredskabsstyrelsen inden for forebyggelsesområdet.
Sådan så prinsesse Marie ud ved et tidligere kursus hos Beredskabsstyrelsen.
Sådan så prinsesse Marie ud ved et tidligere kursus hos Beredskabsstyrelsen. Foto: Davali Philip/DAVALI PHILIP

Som særlig projektmedarbejder i Beredskabsstyrelsens forebyggelsesområde havde prinsesse Marie mandag første arbejdsdag.

I hvervet skal prins Joachims 40-årige kone deltage i udformningen af et nyt indsatsområde, der skal styrke den enkelte borgers og dermed samfundets robusthed i ulykkessituationer.

- Vi er stolte af, at Hendes Kongelige Højhed prinsesse Marie vil udvide sin nuværende tilknytning til Beredskabsstyrelsen til et decideret arbejde for styrelsen, siger Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen og fortsætter:

- Vi glæder os over, at prinsessen vil bidrage med sin viden og sine evner i det vigtige indsatsområde, som forebyggelse og borgernes robusthed er, lyder det fra ham, mens prinsessen selv forklarer:

- Fra mit hidtidige engagement i Beredskabsstyrelsen og som protektor for blandt andet Folkekirkens Nødhjælp har jeg set og oplevet, hvor vigtig og afgørende forebyggelse og forberedelse er for at kunne håndtere ulykkessituationer så effektivt og professionelt som muligt, når de opstår, siger den franskfødte prinsesse.

Målet er at skabe robuste borgere og lokale netværk, der på bedst mulig vis er i stand til selv at håndtere konsekvenserne af ulykker og selv kan tage ansvar for at forebygge og afhjælpe ulykkessituationer.

Herunder skal der blandt andet udvikles og gennemføres nye forebyggelseskampagner samt indsamles resultater af effekten af det nye indsatsområde.

- Jeg ser dette ekstra skridt ind i Beredskabsstyrelsen som en naturlig udvikling for mig og glæder mig til at skulle arbejde med aktuelle problemstillinger og et nyt indsatsområde, siger prinsesse Marie.

I 2011 gennemførte prinsessen en beredskabsfaglig uddannelse inden for de operative opgaver i Beredskabsstyrelsen og fik udnævnelsen korpsmester à al suite.

Prinsesse Maries ansættelse er af frivillig tjeneste og dermed uden løn.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.