Her er otte madvarer, der vækker din lyst

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men visse madvarer har ry for at virke lystfremmende. Her får du otte typer mad, der giver mere lyst.
Jordbær er sødt og sanseligt - det samme gælder vandmelon, mango og vandmelon.
Jordbær er sødt og sanseligt - det samme gælder vandmelon, mango og vandmelon. Colourbox

Ikke i aften skat. Jeg er træt, optaget af noget vigtigere, stresset eller har ondt i hovedet.

Undskyldningerne er mange, og vi kender vist alle til svingende lyst til sex. Men faktisk skal man ikke gå længere end til køleskabet for at finde hjælp til at booste sexlysten.

Elskovsføde er i årtusinder blevet brugt til at krydre kærlighedslivet, og her kommer SØNDAG sundhedsekspert Rikke Goerlich med otte typer mad, der alle kan hjælpe dig, så du og din partner kan få lysten tilbage igen.

Derfor skal du ikke vente med at dyrke sex, til du har lyst. Læs årsagen på Søndag.dk.

1. Østers

Østers er den vel nok bedst kendte elskovsføde. Det høje indhold af zink er essentielt for produktionen af både sæd og det mandlige kønshormon testosteron.

Er du i tvivl om, hvordan du skal tilberede østers, så får du opskriften på Søndag.dk

2. Hvidløg

Hvidløg forbedrer blodtilførslen til kønsorganerne hos både mænd og kvinder.

3. Bananer

Bananens form er ikke kun en typisk fallos, også dens indhold af kalium og vitamin B øger energiniveauet. Desuden indeholder bananer enzymet bromelain, som øger lystfølelsen og hæmmer impotens.

4. Nødder

Nødder indeholder mange fedtsyrer, som er essentielle for produktionen af både mandlige og kvindelige kønshormoner, som igen er styrende for vores sexlyst. Hertil kommer, at nødder indeholder aminosyren L-Arginin, som er en vigtig medspiller i blodgennemstrømningsprocessen og dermed har betydning for erektionsevnen.

5. Figner

Figner hører også til gruppen af elskovsføde, på grund af indholdet af aminosyre, der øger den mandlige kønsdrift og udholdenhed.

6. Basilikum

Basilikum hører godt nok til i urternes verden, men de velduftende grønne blade bliver brugt i madlavning så tit, at denne klassiske elskovsurt kommer med her. Urten stimulerer lysten til sex i en sådan grad, at soldaterne i Romerrigets hær blev forbudt at spise basilikum forud for et slag. Erfaring viste nemlig, at soldaterne løb hjem til lillemor, når urten havde været på menuen. Ydermere skulle basilikum have en gavnlig virkning på kvinders fertilitet.

7. Æg

Æg er et gammelt nordisk frugtbarhedssymbol. Æg påvirker hormonbalancen, de er rige på protein og smækfyldt med B5 og B6 vitamin, som er vigtige for at undgå stress og deraf nedsat sexlyst.

8. Vandmelon, mango og jordbær

Disse tre frugter er saftige og sanselige frugter. Vandmelonen har fx en afslappende virkning. Den vækker lysten og øger kønsorganernes følsomhed.

Petrusjka Jeiner, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.