Her er maden, der udfører mirakler mod din stress

De dage, hvor du løber rundt med hovedet mellem benene af stress, kan det være nemt at falde i fastfood-fælden. Her er tips til sunde og lækre alternativer:
Få gode råd til nem mad, der nedsætter stress.
Få gode råd til nem mad, der nedsætter stress. Scanpix

Der er travlt på kontoret og travlt derhjemme, og du når kun at spise to burgere fra den lokale grill på vej til fodbold med den yngste. Det smager godt, men efterlader dig energiløs og med dårlig samvittighed.

Hvad gør du i stedet, hvis du skal have et hurtigt fix?

Det har ernæringsterapeut Jaclyn London kigget nærmere på og opridser i Good Housekeeping et par fristende alternativer.

LÆS OHSÅ: Hrm Hrm ... Rømmer du? Det skal du passe på med

Chokolade

Du har nok ikke brug for en undskyldning for at spise chokolade. Men det kan faktisk være en god idé at spise noget mørkt chokolade, når du er presset, forslår ernæringsterapeuten.

Den vil forbedre symptomer på eventuel depression og det kan også forbedre kemikalier i din hjerne, der hjælper dig til at afstresse og gøre dig gladere.

LÆS OGSÅ: Go' røv? Forskere finder mænds favorit-numse

Banan med mandler

Der er B-vitaminer i bananer, som vil forbedre dit humør og reducere eventuel angst. Og spiser du det sammen med lidt mandler, peanuts eller andre nødder, så vil det være endnu nemmere for din krop at tæmme stress, fordi her får du både zink og magnesium, som også eliminerer fysisk og psykisk stress.

Edamame med frisk citron

Køb en pose af de japanske bønner til fryseren. Hiv dem frem, når du har travlt og skal have noget hurtigt og rart. Det er en snack, der er fyldt med både fibre, protein og magnesium. Den friske citron tilfører bønnerne, som du sikkert kender fra sushi-restauranten, smag og giver dig et skud C-vitamin.

Det er ikke bare en cocktail, der smager godt – det tilfører også din krop vigtige redskaber til at holde humøret højt selv under pressede situationer.

LÆS OGSÅ: Ny mirakel parfume der dufter, når du sveder

Avocado på mørkt brød

Kombinationen af avocado og fiberrigt brød vil give dig et masse B-vitaminer. Samtidig er avocado fyldt med blodtrykssænkende mineraler, som kan være gode for dig, når du er kørt helt op af stress.

LÆS OGSÅ: Matadors Maude og Elizabeth: Sådan gik det dem

Græsk yoghurt med bær og nødder

Det er også en ret nem spise, hvis du har travlt. Hæld noget yoghurt i en skål og top den med friske bær og enten noget sundt mysli eller nogle nødder. Det er både en god morgenmad, der vil stabilisere dig. Men det kan bruges hele dagen til at holde sulten væk og det er mad, der ikke stresser din krop yderlig.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.