Her er Løkkes fire nye asylstramninger

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede onsdag en asylpakke med nye stramninger.
 - Der kommer alt for mange flygtninge og migranter til Europa, og det presser Danmark. Sådan sagde statsministeren i dag ved et pressemøde.  
 - Der kommer alt for mange flygtninge og migranter til Europa, og det presser Danmark. Sådan sagde statsministeren i dag ved et pressemøde.   Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede onsdag på et pressemøde i Spejlsalen en asylpakke med fire nye stramninger.

Og statsministeren talte i en dyster tone om udviklingen i flygtninge- og migrantsituationen i Danmark og Europa, der er årsag til den nye asylpakke.

- Der kommer alt for mange flygtninge og migranter til Europa, og det presser Danmark. Presset stiger dag for dag, sagde Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Med det budskab åbnede statsministeren sin orientering om asylsituationen i Danmark.

Fire tiltag på vej

Statsministeren henviste til, at de seneste års udvikling med færre asylansøgere i vintermånederne er ophævet.

Blandt andet af den grund præsenterer regeringen nu en ny pakke med fire asylstramninger, der skal bremse tilstrømningen af flygtninge til Danmark, fortalte han på pressemødet.

De fire punkter er:

  • Varigheden af opholdstilladelser skal kortes ned.
  • Ydelserne til asylansøgere skal sættes ned.
  • Det skal være nemmere at sende afviste asylansøgere og andre uden lovligt ophold i Danmark hjem.
  • Myndighederne skal have de nødvendige redskaber til at håndtere situationen med illegale indvandrere.

Fredag vil Lars Løkke Rasmussen orientere de øvrige partiledere om det konkrete indhold i pakken.

Løkke: Vi skal undgå kaos

På pressemødet henviste statsministeren til, at der i oktober kom 3600 asylansøgere til Danmark. Og alene i sidste uge registrerede de danske myndigheder 1100 ansøgere.

- Det er en ny situation, der må handles på, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Situation udvikler sig ifølge den danske statsminister så alvorligt, at det hidtidige "bolværk" i form af stramme regler for ydelser, ophold og familiesammenføring ikke er nok.

Et af formålene med at stramme asylpolitikken er i følge Lars Løkke Rasmussen (V), at man skal undgå kaotiske tilstande, som man har set andre steder i Europa.

- Svarene på udfordringerne skal findes internationalt, men i mellemtiden skal løsningerne findes i Danmark, sagde Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med sin orientering.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.