Her er kvindernes 10 typiske tøjfejl på jobbet

Er det karrierefremmende at vise kavalergang, og virker du mere seriøs i sort herretøj? Stylisten giver sine bedste råd til karrierekvinder.
Tjekket og smart - sådan vil de fleste af os gerne se ud på jobbet. Men det kan være svært at hive den lækre stil ud af sin egen velkendte garderobe ...
Tjekket og smart - sådan vil de fleste af os gerne se ud på jobbet. Men det kan være svært at hive den lækre stil ud af sin egen velkendte garderobe ... Scanpix - arkivfoto

Kommentar fra Avisen.dk’s ansvarshavende chefredaktør, Rasmus Emborg: Avisen.dk dækker bredt, men har særligt fokus på arbejdsliv. Denne artikel, som er leveret af en ekstern samarbejdspartner, kan opleves som krænkende og opfylder ikke vores sædvanlige krav til journalistik om danskernes arbejdsliv. Af principielle grunde sletter vi ikke allerede publicerede historier med mindre de er faktuelt forkerte eller direkte anstødelige.

Mange kvinder låner ofte inspiration fra herrernes garderobe, når de gerne fremstå præsentable på jobbet og signalere seriøsitet. Men det vigtigt ikke at vælge sko og tøj, der er alt for uformeligt.

Q guider dig til at klæde dig efter din kropsform. Læs mere på q.dk

En anden fodfejl er at tro, at det er fremmende for karrieren at vise kavalergang. Den slags hører sig ikke til på jobbet.

På erhvervshjemmesiden Forbes.com giver stylisten Clinton Kelly sine gode råd til kvinder, der gerne vil fremstå elegante og undgå de værste stil-fejl i deres valg af tøj til jobbet.

Stylistens gode råd

1. Består over halvdelen af din garderobe af sort tøj, er det sikkert fordi, du tror, at sort er slankende, flatterende, virker seriøst og sofistikeret. Men hvis du altid går i sort tøj, udstråler du snarere usikkerhed over for dit udseende, og det ser ud som om, at du forsøger at bruge dit tøj som camouflage.

Se hvilken berømt it-girl der skifter tøj tre gange om dagen. Læs mere på elle.dk

2. Store, brede og klodsede herresko bør du undgå. Den slags sko får automatisk også dig selv til at se stor, bred og klodset ud.

3. Den generelle regel er, at man gerne må vise brystkasse, men ikke selve brysterne. Sørg også for, at dine skuldre er tildækket, og at nederdelen ikke er kortere end til knæene.

4. Stylisten fraråder kraftigt, at du vælger at bære kondisko på jobbet.

5. Hvis du vælger at bære bukser i herrestil, så skal du være sikker på, at de passer din kvindelige anatomi. Hvis de for eksempel er for lange i skridtet, kommer det til at se ud som om, at du har korte og tykke ben.

6. Der må ikke være synlige linjer, hvor dine trusser stopper, det ser ikke særligt pænt ud. Hvis dine bukser er tynde i stoffet, så vælg i stedet g-streng eller trusser uden sømme.

7. Har du en stor barm, så pas på, når du har skjorte på. Det er meget uheldigt, hvis man kan se ind til barmen, fordi knapperne bliver spændt helt ud.

8. Med mindre du har en smal talje, så put ikke skjorten ned i bukserne. Det giver fokus på din manglende talje – især hvis man har tendens til topmave.

9. En habitjakke skal kunne lukkes, og kan den ikke det, så har du valgt den en størrelse for lille. Hvis jakken bliver for stor visse steder, når du går en størrelse op, så få den rettet til af en skrædder.

10. Sorte bukser sat sammen med en hvid skjorte får dig til at ligne serveringspersonale. Så med mindre det er hensigten, så sæt en farvet eller mønstret skjorte til dine sorte bukser i stedet.

Lisbeth Madsen, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.