Her er kvinderne forment adgang: Børnehave med mandestuer

I Kokkedal gør man op med de klassiske kønsroller på en stue, hvor der kun er adgang for mandlige pædagogoer.
I Kokkedal gør man op med de klassiske kønsroller.
I Kokkedal gør man op med de klassiske kønsroller. Colourbox

I institutionen Ådalen i Kokkedal vil man gøre op med de klassiske kønsroller. Siden maj sidste år har de derfor eksperimenteret med kønsrollerne ved at oprette en stue, hvor der kun er mandlige pædagoger. Det skriver Tv2.dk.

- Der er nogle normative forventninger til, at kvinder ofte tager de stillesiddende aktiviteter, at det er dem, der lægger perleplader og sørger for de praktiske opgaver i institutionen, mens mændene er dem, der er ude og lege vildt og lave bål, og det er det, vi gerne vil gøre op med, siger Kristina Avenstrup, der er områdeleder af Børnehusene Kokkedal, ifølge TV2.dk til TV2 Lorry.

Ok at lege med perler

På stuen, hvor kvinderne er forvist, har institutionen kunnet se, hvordan der er opstået en drengekultur, hvor det er helt normalt – og helt okay – at sidde blandt andet og lege med perler.

- Jeg kan godt mærke nu, at vi mænd tidligere har været vant til at indtage de samme roller – den helt klassiske med hvem der tænder bålet og går udenfor og spiller bold. Men jeg kan faktisk godt lide at lege med perler, lave tegninger eller noget andet, som nogle gange bliver betragtet som noget kvindeligt, fortæller Jesper Hauschildt, der er en af de tre mandlige pædagoger på stuen, ifølge TV2.dk.

Eksperimentet slutter med udgangen af april, og erfaringerne skal i fremtiden bruges af pædagogerne til at tænke over deres roller i hverdagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.