Her er kvinden, der kan stjæle dit job

Sig hej til Amelia. Hun er højest sansynligt langt hurtigere end dig. Hun er nyeste skud på stammen indenfor intelligente robotter, og hun kan muligvis erstatte dig på jobbet.
Her er 'kvinden' der kan snuppe dit job.
Her er 'kvinden' der kan snuppe dit job. Screendump Vimeo.com

Amelia er en form for 'kunstig intelligens,' der højest sansynligt vil kunne erstatte mennesker i nogle jobs. Det skriver The Telegraph.

Hun skal hverken tisse, drikke kaffe, eller tænke meget længere end et par sekunder. Til gengæld er hun mester i at lære, og suge information til sig, og så vandt hun over de to førende Jeopardy-mestre i USA.

IPsoft, der er firmaet bag den selvtænkende robotkvinde, havde som mål ikke kun at skabe en maskine, der kunne efterligne menneskelig tankegang, men faktisk tænke som et menneske. Derfor kan hun muligvis også komme til at overtage arbejdsopgaver som receptionist, finde og løse fejl i maskiner, og arbejdsopgaver der kan være tidskrævende og trættende.

I det større perspektiv betyder dette ifølge IPsoft, at mennesker kan bruge mere arbejdskraft på de mere kreative arbejdsopgaver, og dermed blive langt mere effektive.

Kilde: Telegraph.co.uk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.