Her er gættelisten: De ryger ind og ud

Bertel Haarder og Claus Hjort Frederiksen kan være på vej af toppolitik.

En håndfuld V-ministre frygter de kommende forhandlinger om en ny regering med Venstre, de konservative og Liberal Alliance.

For selvom alle ministre  på overfladen 'stiller sig til rådighed for statsministeren', ved de, at nogle af dem er fortid, hvis forhandlingerne som ventet ender med en ny regering bestående af de tre partier.

Forsvarsminister Peter Christensen og beskæftigelsesminister Jørn Neergaard nævnes som to 'sikre' afgående ministre - blandt andet fordi, de ikke er valgt til Folketinget. Derudover rygtes kulturminister 72-årig Bertel Haarder og 69-årig finansminister Claus Hjort Frederiksen også ud af regeringskontorene med henvisning til deres alder.

Seks ministertaburetter til LA

Ifølge Politiken skal der skabes plads til i hvert fald seks nye ministre fra de Konservative og Liberal Alliance.

- Skal ligningen gå op, skal K have to til tre ministertaburetter. LA skal have det dobbelte – altså fem til seks – og V skal have omtrent 12, lyder det første spæde bud fra regeringens egen ministerkreds, skriver politisk redaktør Anders Bæksgaard i en analyse på politiken.dk.

De to partiledere, Søren Pape Poulsen og Anders Samulsen, er naturlige ministeremner. Men også Mette Bock og Simon Emil Ammitzbøl nævnes som kommende minstre.

Blandt de konservative er Brian Mikkelsen og Mai Mercado favoritter til en ministerpost.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.