Her er gælds-fælden, der lokker de unge

Antallet af unge, der har mistet grebet om deres økonomi, vokser fra år til år. Et samfundsproblem, mener Tænk.
Det tager ikke mange minutter at bede om et lån til en ny fladskærm via mobilen. Det får mange unge til at forbruge mere, end de reelt har råd til, siger Forbrugerrådet Tænks formand, Anja Philip.
Det tager ikke mange minutter at bede om et lån til en ny fladskærm via mobilen. Det får mange unge til at forbruge mere, end de reelt har råd til, siger Forbrugerrådet Tænks formand, Anja Philip. Foto: www.colourbox.com/free

54.000 danskere mellem 18 og 30 år er registreret i RKI, men unges problemer med at få pengene til at slå til er langt større end det.

Det fastslår Forbrugerrådet Tænk i en ny rapport, som er lavet i samarbejde med Trygfonden.

Forbrugerrådet Tænks formand, Anja Philip, siger til Politiken, at det nærmere er mellem 112.000 og 140.000 unge, der har problemer med at betale deres regninger.

- Vi har aldrig haft en generation med så mange nemme muligheder for at låne penge. Derfor er det her blevet et samfundsproblem, siger hun til avisen.

Uoverskuelig gæld betyder ifølge rapporten, at de unge får lavere livskvalitet.

- Vi ved, at gældsproblemer påvirker de unge helt ned til, om de får noget ordentligt at spise, og om de sover godt om natten.

- Og generelt viser vores analyse, at unge med gældsproblemer har en betydelig lavere tilfredshed med livet, siger Gurli Martinussen, der er direktør for Trygfonden, til Politiken.

Det er særligt de lettilgængelige kviklån, der får de unge til at gældsætte sig hårdere, end de kan overskue, og det får erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen til at overveje et lovindgreb.

Ifølge avisen vil han arbejde for, at kviklånene først udbetales to dage efter, at aftalen er indgået.

Det vil give låntageren en mulighed for at overveje, om det nu også er en god idé.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.