Her er fordelene ved at være en moden mor

Selvom der er en grænse for, hvor længe du er frugtbar, så er der flere gode fordele ved at blive mor i en moden alder.
Det kan godt ske, at det er hårdere at få ødelagt nattesøvnen, end da du var ung - men der er flere gode ting ved at være en moden mor.
Det kan godt ske, at det er hårdere at få ødelagt nattesøvnen, end da du var ung - men der er flere gode ting ved at være en moden mor. Foto: SCANPIX arkiv

Det var måske ikke lige det, du drømte om, da du som teenager forestillede dig, hvordan det så ud, når du en gang skulle være mor. Der var du stadig ung, sprudlende, omgivet af familien og en skøn mand.

Nu er du ikke længere ung og ikke lige der, hvor det kan lade sig gøre. Panikker du? Måske lidt, men det behøver du ikke, for ifølge fast familieekspert på Ude og Hjemme, Charlotte Højlund, er der mange fordele ved at blive moden mor.

Få uger før fødslen: Camilla Framnes er flyttet. Læs hvorhen på Udeoghjemme.dk

De mange fordele

Charlotte Højlund har selv syv børn. Ja, du læste rigtig. Syv børn, som hun har fået i en jævn spredning fra hun var 26 til den sidste, som hun fik som 43-årig. Hun har altså prøvet både at være yngre mor og moden mor, så hun ved, hvad hun taler om, når hun nu giver råd om fordelene ved at være ældre:

- Du har løbet hornene af dig og har mere fokus på familien end på livet uden for hjemmet.

Se også:


- Du er formentlig etableret på arbejdsmarkedet, i dit parforhold og på boligmarkedet. Der er derfor ikke de samme stressfaktorer som for de yngre, der er i gang med at få voksenlivet på plads.

Anne har Hiv, men smitter ikke: Læs mere på udeoghjemme.dk

- Du har erfaring. Enten med dine ældre børn, eller som førstegangsfødende en livserfaring, som giver en anden ro. Du lader dig ikke så nemt skræmme.

- Du har autoritet. Alder og modenhed giver en autoritet, der gør det nemmere at sætte sig igennem overfor diverse eksperter, og du bliver ikke så nemt ’kørt over’ af alverdens ’gode’ råd.

Dog mener Charlotte Højlund, at det ikke kun er ren lykke at blive moden mor. Der er også ting, som du skal tage stilling til, inden du får børn i en sen alder, for der kan være visse ting, som er mere besværlige. Det kan være omverdens reaktioner, den mindre fysiske energi og måske en trang til at være overbeskyttende overfor barnet.

Når det så er sagt, så er der, ifølge Charlotte Højlund, alt mulig god grund til at få børn, hvis du er frisk nok til det:

- Så længe kroppen kan, og man har overskud, lyst og helbred til at være gravid, er det i mine øjne i orden – også set ud fra barnets tarv.

Af redaktionen, redigering Mette Skøtt, udeoghjemme.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.