Her er fejlen: Derfor dropper du fitness

Hvis du ikke vælger det fitnesscenter, der passer til dig, risikerer du at skippe træningen langt hurtigere. Se, hvad du skal kigge efter.
Mange danskere vælger fitnesscenter ud fra prisen. Ifølge eksperter er det helt forkert.
Mange danskere vælger fitnesscenter ud fra prisen. Ifølge eksperter er det helt forkert. Foto: Colourbox/free

Virker vejen fra sofaen til fitnesscentret uendelig lang, og finder du altid på undskyldninger for, hvorfor du heller ikke kom af sted i dag? Så er du måske slet ikke i det rigtige fitnesscenter. Valg af træningscenter har nemlig stor betydning for, hvor hurtigt du falder fra.

- Den største fejl, folk laver, når de starter i fitness, er, at de vælger det forkerte center. Fitness World er måske et fedt sted for den 19-årige fyr, men er det ikke nødvendigvis for kvinden på 55 år, siger Bettina Borg, der er personlig træner og direktør i Fitness Consulting til Newspaq.

Når danskerne vælger fitnesscenter, er det de praktiske ting, der lokker. En undersøgelse lavet af analysebureauet Wilke for Newspaq viser nemlig, at pris, beliggenhed og åbningstider styrer deres valg. Men hvis du vil være sikker på at få fitnessmedlemskabet brugt, så betyder prisen ingenting.

- Når du skal tilbringe så mange timer i et fitnesscenter, er det vigtigt, at du kan lide at være der. Derfor skal du tage en prøvetime i centret, inden du beslutter dig, ellers risikerer du at falde fra efter en måned. Hvilke hold tilbyder de? Hvordan er omklædningsrummet? Spiller de højt musik? Kan du lide farven på væggene? Det betyder alt sammen noget for din træning, siger Bettina Borg.

Alex Jensen, der er personlig træner og kostvejleder, er enig i, at man skal tage en prøvetime. Atmosfæren i fitnesscentret spiller nemlig en stor rolle, men beliggenheden er også vigtig.

- Vælg et center, der ligger tæt på. Der er lavet undersøgelser der viser, at man helst ikke skal bo mere end 7 minutters transport fra centret, hvis man bor i de store byer. Ellers får man det ikke brugt, siger han.

Nogle fitnesskæder tilbyder nu træning til meget lave priser. Til gengæld er centrene ikke bemandede, og der tilbydes ingen hold. Alex Jensen anbefaler, at man som nybegynder passer på med at starte sådan et sted.

- Nybegynderne skal tage ind et sted, hvor de kan få vist, hvordan maskinerne virker og få hjælp til et træningsprogram. Hvis man starter et sted, der er ikke er bemandet skal man være stærk og have en god nok teknik til at træne selv, siger han.

Ifølge eksperterne kan det altså betale sig at bruge lidt tid på at vælge det fitnesscenter, der passer bedst til dig.

Newspaq

Her er eksperternes råd til at vælge det rigtige fitnesscenter

- Vælg et center, der er ligger tæt på og er nemt at komme til.

- Tag ud i centreret og få en prøvetime, før du beslutter dig. Mærk atmosfæren.

- Tjek åbningstiderne. Har centret åbent, når du har fri?

- Hav et mål med din træning - og find ud af, om centret kan opfylde det.

- Find ud af, hvilke hold centret tilbyder. Hvis du vil dyrke yoga eller boksning, skal centret tilbyde det.

- Tjek træningsfaciliteterne. Er det muligt for dig at træne, det du gerne vil?

- Hvis du er nybegynder, er det en god idé at vælge et center, hvor der er mulighed for professionel vejledning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.