Her er endnu en grund til at spise morgenmad

Det har en stor betydning for, hvad du spiser resten af dagen.
Morgenmad er lækkert - og den rigtige morgenmad kan forhindre, at du falder i de søde sager senere på dagen.
Morgenmad er lækkert - og den rigtige morgenmad kan forhindre, at du falder i de søde sager senere på dagen. Foto: Colourbox

De fleste mennesker har ganske travle morgener, og her er morgenmaden let at droppe til fordel for 10 minutter ekstra i sengen. Men det er en rigtig dårlig idé at nedprioritere morgenmaden, viser endnu en undersøgelse.

Forskning publiceret i tidsskriftet Nutrition Journal viser nemlig, at et indtag af morgenmad mindsker trangen til at spise usunde sager senere på dagen, skriver Prevention.com.

Forskerne undersøgte en gruppe overvægtige kvinder, som fulgte tre forskellige morgenmadsdiæter. I den ene gruppe spiste kvinderne ingen morgenmad, i den anden spiste de en morgenmad med en del protein, og i den sidste gruppe spiste de et meget proteinrigt måltid.

Få opskriften på en sund og slank morgengrød, på Femina.dk.

Bliv gladere og mere mæt

Og resultatet var ganske klart. Begge morgenmadsgrupper oplevede en markant lavere trang til søde og usunde sager senere på dagen. Hos de kvinder, der droppede morgenmaden, havde de samme trang til usunde sager.

En anden fordel ved at spise morgenmad er desuden, at man oplever en stigning i de dopamin-relaterede hormoner, som er de stoffer, der gør os glade og også hænger sammen med mæthed. Og her var det igen de kvinder, der spiste morgenmaden med det højeste proteinindhold, der fik den største effekt.

Læs om tre morgenvaner, der ødelægger din dag, på Femina.dk.

Undersøgelsen viste også, at morgenmaden kunne få kvinderne til at undgå usunde snacks i op til fire timer efter. Dermed kunne de også spise frokost uden at indtage usunde ting.

’Nøglen til at undgå snacks er simpelthen at spise proteiner om morgenen,’ forklarer Heather Leidy, der er medforfatter til undersøgelsen og ernæringsekspert ved Mizzou’s School of Medicine.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.