Her er detaljerne om SAS-opkøb

SAS køber Cimber, som siden 2004 har fløjet for det skandinaviske luftfartsselskab.
SAS køber flyselskabet Cimber, der især flyver regionale flyvninger. Cimber har i forvejen fløjet for SAS. (Finn Frandsen/POLFOTO/Arkiv)
SAS køber flyselskabet Cimber, der især flyver regionale flyvninger. Cimber har i forvejen fløjet for SAS. (Finn Frandsen/POLFOTO/Arkiv) Foto: OLE LIND/POLFOTO

SAS offentliggjorde mandag morgen, at det skandinaviske luftfartsselskab overtager Cimber for 20 millioner kroner. Med købet undgår Cimber en konkurs, der var udløst af en opsagt kontrakt fra SAS.

* Cimber er et danskejet luftfartsselskab, hvis primære fokusområde er kontraktflyvning med regionale propel- og jetfly for andre luftfartsselskaber.

* Selskabet blev stiftet 15. maj 2012 i kølvandet på Cimber Sterlings konkurs 3. maj 2012.

* Cimber Sterling har siden 2004 fløjet for SAS, og det var den del af forretningen, der blev videreført efter Cimber Sterlings konkurs i det nye selskab.

* Siden stiftelsen er Cimber vokset med yderligere to fly af typen ATR72, så selskabet i dag opererer med i alt seks fly på fast kontraktflyvning for SAS.

* Cimber beskæftiger cirka 150 medarbejdere og har sit hovedkontor i Sønderborg, men også aktiviteter i lufthavnene i København, Aarhus og Billund.

* Var Cimber ikke blevet købt, var det efter planen lukket til april næste år.

Kilde: Cimber

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.