Her er den største bakteriebombe på offentlige toiletter

Tør hellere dine hænder med papir, lyder rådet fra en ekspert.
Tør hænderne i papir i stedet for at bruge lufttørreren, lyder rådet.
Tør hænderne i papir i stedet for at bruge lufttørreren, lyder rådet. Colourbox

Når man er på restaurant, i biografen eller venter på flyet i lufthavnen, kan det blive nødvendigt at bruge et offentligt toilet. Når hænderne er vasket, tørres de ofte med en lufttørrer.

Men det er en rigtig dårlig idé. Og særligt når der er tale om den særlige jet-lufttørrer, som er en ny type håndtørrer, der tørrer med højere kraft og dermed hurtigere, skriver Prevention.com.

Men denne tørremetode spreder faktisk 4,5 gange flere bakterier i luften end almindelige lufttørrere, og de spreder 27 gange flere bakterier, end når man tørrer med papir, viser en ny undersøgelse publiceret i tidsskriftet Journal of Hospital Infection.

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du ikke vasker dine hænder godt nok. Se hvilke på Femina.dk.

Bedre end ingenting

Tidligere forskning har vist, at omkring 95 pct. ikke vasker hænderne godt nok, når de har været på toilettet, og det giver de nye håndtørrere, som er ekstra kraftfulde, mulighed for at sprede bakterier og vira ekstra godt ud over overflader og andre mennesker i nærheden.

Læs på Femina.dk, hvordan du kan nøjes med få minutters husarbejde om dagen.

Det er dog vigtigt, at man husker at tørre sine hænder, for det mindsker risikoen for at overføre mikrober til andre, forklarer Mark Wilcox, der er professor i mikrobiologi ved University of Leeds i England. Han anbefaler, man tørrer hænderne med papir, men understreger også, at en jet-tørrer er bedre end ingenting.

’Så sørg for at vaske dine hænder grundigt inden, og så må du bare håbe på, at andre gør det samme,’ siger han.

Mia Qvist Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.