Her er den mad og drikke, der ødelægger din sexlyst

Du føler måske, at kaffe og cola light redder din dag, men hvad gør det egentlig for din sexlyst?
Disse forelskede mennesker mærker måske ikke en faldende lyst af at drikke kaffe. Men for meget kaffe kan faktisk påvirke binyrekirtlerne, så de ikke kan producere visse hormoner, som er påkrævede i forbindelse med din sexlyst.
Disse forelskede mennesker mærker måske ikke en faldende lyst af at drikke kaffe. Men for meget kaffe kan faktisk påvirke binyrekirtlerne, så de ikke kan producere visse hormoner, som er påkrævede i forbindelse med din sexlyst. Scanpix - modelfoto

Hvis din libido ikke er, hvad den kunne være, skal du måske kigge nærmere på, hvad du indtager i løbet af en dag. Det, vi spiser og drikker, har en stor indflydelse på, hvordan kroppen fungerer, og ikke mindst på vores hormonbalance. Og det har stor betydning for vores sexlyst, at kroppen er i stand til at reagere optimalt på stimuli. Det skriver nyhedssitet iVillage.com

Nyhedssitet har talt med Rachel Fiske, der er klinisk diætist med egen praksis i San Francisco.

Her får du en oversigt over et udvalg af de fødevarer, du ifølge diætisten bør begrænse dit indtag af, hvis du vil sikre dig, at dit sexliv forbliver godt eller atter kommer på toppen.

Er det din mand, der ikke har lyst til sex Se, hvad I kan gøre ved det, på Q.dk

Kunstige sødemidler

Sødemidlet, som findes i alt fra sodavand til forskellige madvarer, har vist sig i en nyere undersøgelse fra det amerikanske The National Institutes of Health at lede til en større risiko for at få en depression. Og en depression er den sikre vej til mindsket sexlyst, forklarer diætisten. Desuden hæmmer sødemidlet aspartam kroppen i at producere hormonet serotin, der er vigtig for din libido.

Kaffe

For meget kaffe kan ifølge diætisten påvirke binyrekirtlerne, så de ikke kan producere visse hormoner, som bl.a. er påkrævede i forbindelse med din sexlyst.

Det mener han i virkeligheden om dig i sengen. Læs mere på q.dk

Chips og kiks

I mange slags kiks og chips finder du enten transfedtsyrer eller skadelige former for olie, som både gør det svært for dig at holde vægten, og som skader din hormonbalance i kroppen.

Visse animalske produkter

I landbruget, særligt det konventionelle, behandler man ofte dyrene med antibiotika. Og denne antibiotika vil i små mængder blive overført til de produkter, vi spiser. Begræns dit indtag, da antibiotika også vil påvirke din krops hormonelle funktioner med risiko for at sænke din lyst til sex på sigt, forklarer diætisten.

Letoptagelige kulhydrater

Hvis der er en hensigt med jeres sex ud over nydelse, nemlig at du vil være gravid, så skal du undgå for mange af de hurtige kulhydrater. De får nemlig dit insulinniveau til at stige, og et overdrevent insulinniveau kan påvirke dine æggestokke, så du får sværere ved at blive gravid.

Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.