Her er den komplette guide til forårets blomster

Foråret er lige om hjørnet, og de første forårsblomster begynder nu at melde deres ankomst. Bliv klogere på pleje af de tidlige forårsblomster, og byd det lune forår velkommen med forårsdekorationer både inde og ude.
Vintergække er en af de tidligst blomstrende løgplanter, vi kender. Allerede inden vinteren er forbi, kan den være i blomst.
Vintergække er en af de tidligst blomstrende løgplanter, vi kender. Allerede inden vinteren er forbi, kan den være i blomst. Scanpix

Efter vinter kommer vår, og hvis du nåede at så frøene til forårets blomster i efteråret, kan du nu nyde synet af dine grønne anstrengelser. Nåede du ikke at så, kan du glæde dig over din haves egne forårsbebudere og eventuelt supplere med lidt ekstra forårsstemning købt hos blomsterhandleren.

Læs også: Sådan dyrker du hyacinter. Læs mere på isabellas.dk

Dyrk de tidlige forårsbebudere

Vil du have forårsblomster i haven allerede i februar måned, skal de plejes på den rette måde. Her får du en komplet guide til pasning af de tidlige forårsblomster:

Erantis
Ruller et herligt gult tæppe af små blomster ud fra januar til marts. Erantis breder sig let via frø. Trives i halvskygge i porøs jord.

Hyacinter
Blomstrer fra marts til maj i næsten alle regnbuens farver. Efter blomstring bør du fjerne de visne blomster, så løget kan bruge alle kræfterne på at samle ny energi til løget. Hyacinterne trives bedst i sol i almindelig havejord.

Se også galleriet: En charmerende forårshave! Se haven på isabellas.dk

Anemoner
Der findes mange forskellige anemonearter i både hvide, blå, lyserøde og gule nuancer. Alle arterne tilhører ranunkelfamilien og findes i det meste af verden. Her i landet er det især den hvide anemone, der fylder skovbundene med deres smukke blomster i april-maj, men du kan også være heldig at finde den med gule blomster. Anemonen trives i en almindelig god muldjord i sol-halvskygge. I vores haver er det almindeligt at dyrke fransk anemone, balkananemone og høstanemone.

Vintergækker
Vintergække er en af de tidligst blomstrende løgplanter, vi kender. Allerede inden vinteren er forbi, kan den være i blomst. Den er meget hårdfør, og vokser godt i fed jord. Vintergækker danner mange små nye sideløg, så det er nødvendigt af og til at dele klyngerne af løg. Når løgene står for tæt, vil det gå ud over blomstringen.

Julerose
Julerose, Helleborus niger, blomstrer fra december til april. Den vil gerne have en kalkrig jord i sol eller halvskygge.

Persisk skilla

Persisk skilla er en af de meget tidlige forårsbebudere, der blomstrer i februar blot et par uger efter vintergækken. Den yndige lyseblå plante, som nemt kan forveksles med porcelænshyacint, lever bedst i veldrænet og porøs jord - gerne under løvfældende buske og træer. Løgene skal hverken vandes eller gødes, når de er kommet i jorden.

Krokus
Krokus blomstrer fra februar til april med smukke blomster i mange forskellige farver. Den kan gro i alle veldrænede jordtyper og kan derfor bruges næsten overalt i bede, græsplæner eller i potter indendørs. Jo mere lunt og solrigt de står, jo tidligere dukker blomsterne op.

Tine Edinger og Anita Lindberg, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.