Her er den 'glemte' trafikregel: Kender DU den?

Hver tredje dansker ved ikke, hvilke regler der gælder ved busstoppestederne. Gør du?
Er det cyklisten eller buspassageren, der skal stoppe op og holde tilbage? Ja, faktisk er mange danskere i tvivl om, hvad de skal svare på det spørgsmål.
Er det cyklisten eller buspassageren, der skal stoppe op og holde tilbage? Ja, faktisk er mange danskere i tvivl om, hvad de skal svare på det spørgsmål. Foto: SCANPIX arkiv

Hvem skal holde tilbage? Er det buspassageren? Eller er det cyklisten.

That's the question ...

Og det er faktisk spørgsmålet, som hver tredje dansker IKKE kan svare på. Det viser en ny måling, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

At så mange ikke kender trafik-reglen kan hænge sammen med, at det faktisk ikke er så ligetil.

Som buspassager i Danmark kan man nemlig stige på og af ved to forskellige typer stoppesteder, hvor man skal krydse en cykelsti.

Ved det ene type stoppested er der et helle, dvs. en lille platform mellem bussen og cykelstien. Og her er det buspassagererne, der skal holde tilbage.

Men uden helle, dvs. når buspassagererne træder direkte ud på cykelstien, skal cyklisterne standse og vente, til passagererne har krydset cykelstien.

Det manglende kendskab til reglerne kan have konsekvenser. 12 procent af buspassagererne har inden for det seneste år været tæt på at blive ramt af en cykel. Syv procent har set andre blive ramt af cyklister.

Ifølge en pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring er der for øvrigt store geografiske forskelle på, hvor godt vi danskere er inde i de 'glemte' regler.

I Københavnsområdet ved hele 88 procent, at det er cyklisten, som skal holde tilbage, hvis der ikke er helle.

Men i Syddanmark har kun 47 procent af de adspurgte den samme viden.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.