Her er den fastfood, der ikke feder (så meget)

Har du glemt madpakken, og er du nødt til at købe dig noget take away? Læs her, hvordan du undgår det alt for fede fastfood.
En god sharwarma er ikke noget dårligt bud på sund fastfood.
En god sharwarma er ikke noget dårligt bud på sund fastfood. Foto: SCANPIX arkiv

Er du en af dem, der glemmer din madpakke og er du ikke tilknyttet en kantine på jobbet, så kan det være fristende at spise det, der lige er om hjørnet, når det bliver frokosttid – det kan være burger, sandwich, pølse & brød eller noget helt andet.

Hvilket kød er det sundeste? Se skema på udeoghjemme.dk

Disse valg er ikke alle lige sunde, men Ude og Hjemme faste sundhedsside guider dig her til måder, hvor du kan skippe det værste fedt:

1. Bed om sandwich uden smør og dressing

2.
Har du købt en færdigsmurt sandwich, så skil den ad og skrab det meste af dressingen og smørret væk.

3.
Spis en burger uden pommes frites og drik en sukkerfri sodavand til. Hvis du i tasken altid har en pose med frugt og grønt, vil et enkelt købemåltid ikke kunne vælte alle de andre ting, som du gør for dit vægttab.

4. Etnisk fastfood kan være et godt valg – for eksempel kebab, pita og shawarma, men vær opmærksom på mængden af dressing.

5.
Hvis du vælger håndmadder – så skrab smør og mayonnaise af.

Sker det ofte, at du er nødt til at ty til ’købe-mad’ og er det mest af alt, fordi du kører i bil og ikke orker en halv-varm slatten mad, så overvej et lille køleskab eller en køletaske, så din medbragte mad holder sig frisk og kold.

Lav nemme og sunde boller til madpakken: Få opskriften på familiejournal.dk

Køber du, ja, så skal du have i mente, at alt, der har været i en frituregryde, croissanter, pizza med høj bund og højt-belagt smørrebrød er nogle ret slemme kaloriefælder.

Af redaktionen, udeoghjemme.dk, redigeret af Mette Skøtt, Aller Media

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.