Her er de største gebyrgribbe

Det kan koste op til 49 kroner om måneden at modtage en regning fra dit teleselskab, hvis du ikke er tilmeldt betalingsservice.
49 kroner kan det koste dig at betale en regning, der ikke er tilmeldt betalingssservice eller kortbetaling.
49 kroner kan det koste dig at betale en regning, der ikke er tilmeldt betalingssservice eller kortbetaling. Foto: Colourbox/free

Undrer du dig over, at din telefonregning er lidt høj? Måske betaler du alt for meget i betalingsgebyrer.

Teleselskaberne har nemlig nogle af de højeste gebyrer, hvis du selv vælger at betale dine regninger hver måned og ikke bruger Betalingsservice (PBS) eller kortbetaling.

Hos selskaber som TDC, Telia og 3 koster det 49 kroner at betale sin regning med et girokort, og det koster næsten 10 kroner at være tilmeldt PBS.

Derfor bør du tjekke din mobilregning og vælge et gratis alternativ, anbefaler John Norden, som er direktør i analysefirmaet Mybanker.

Når teleselskaber konkurrerer på så lave priser, som de gør i øjeblikket, er der naturligt nok nogle selskaber, som kalkulerer med, at kunderne ikke tilmelder sig Betalingsservice eller automatisk korttræk, mener John Norden.

- De vil tjene nogle flere penge uden at skulle sætte det på regningen. På den måde kan man se billig ud og alligevel gøre produktet dyrt, siger han.

Hos TDC afviser man, at gebyrerne er en skjult indtægt.

- Den gamle sang om gebyrer for gebyrernes skyld er en fortærsket myte, der mest bygger på fordomme. Betalingsgebyrer er adfærdsregulerende for at få kunderne over på mere sikre, smidige og billigere betalingsplatforme. At det så samtidig betyder, at flere kunder betaler deres regninger, så vi rent faktisk får vores penge ind, spiller selvfølgelig også en rolle, skriver kommunikationsrådgiver i TDC, Rasmus Avnskjold i en mail.

Hos Telia skal man kun betale de 49 kroner, hvis man vælger at få regningen sendt med posten. Vælger man at få en elektronisk faktura i sin e-Boks, er det gratis at betale regningen, siger David Engstrøm, som er pressechef i Telia.

- Vi ser helst, at kunderne betaler deres regninger på den måde, de selv foretrækker. Vi har flere muligheder, som kunderne kan benytte alt efter ønsker og behov, siger David Engstrøm.

Hos 3 og TDC koster det 49 kroner, uanset hvordan du vælger at modtage girokortet. En stor del af de penge går til at håndtere regningerne, forklarer kommunikationschef i 3, Rikke Juul Hansen.

- Vi har en del omkostninger ved at producere, håndtere og udsende regninger manuelt. Dem skal vi have dækket, skriver Rikke Juul Hansen i en mail.

Gebyret bliver dog ikke opkrævet på den første faktura, tilføjer hun.

Selskabet kører i øjeblikket en kampagne, hvor de opfordrer kunderne til at tilmelde sig automatisk korttræk, hvor regningen automatisk bliver trukket hver måned, uden at det koster noget i gebyrer.

Så meget koster det at få et girokort
  • Teleselskaber (TDC, Telia og 3): 49 kroner
  • Fitnesscentrer (Fitness.dk, Fitness World): 39 kroner
  • TV-pakker (Viasat, Boxer): 35 kroner
  • Kontaktlinser (Synoptik): 30 kroner

Beløb dækker ikke nødvendigvis postforsendelse. Hos TDC er der et gebyr for brevpost på 29 kroner om måneden.

Forbrugerombudsmanden vil maksimalt acceptere 50 kroner i betalingsgebyr for regninger, der ikke er tilmeldt PBS.

 

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.