Her er de skøreste ministergaver

Da Helle Thorning overtog Statsministeriet i 2011, modtog hun en taske fremstillet af den afgående VK-regerings finanslov. Den gave har hun i dag mulighed for at 'hævne'.
Da Helle Thorning overtog statsministeriet i 2011, modtog hun en taske fremstillet af den afgående VK-regerings finanslov. Den gave har hun i dag mulighed for at 'hævne'.
Da Helle Thorning overtog statsministeriet i 2011, modtog hun en taske fremstillet af den afgående VK-regerings finanslov. Den gave har hun i dag mulighed for at 'hævne'. Foto: Scanpix

I dag overdrager de afgående ministre deres ministerier til de nye på posten. Og traditionen tro betyder det også, at der skal udveksles gaver mellem de to parter.

Til trods for, at de begge har forholdsvis kort tid til at finde gaven, plejer kreativiteten at være stor.

Siden traditionen blev indført i 1990'erne, er der således både blevet udvekslet spilledåser, frøer og lyssværd.

Herunder kan du se flere af de mest spøjse af slagsen.

5 kreative ministergaver

Fangetransport i Lego
Da Karen Hækkerup i 2014 overdrog Justitsministeriet til Mette Frederiksen, gav hun hende to lettere politisk ukorrekte gaver. Hun fik nemlig både et halstørklæde i mink og en fangetransport i Lego. Minken fik Mette Frederiksen med ordene om, at den var danskproduceret og dermed med til at skabe arbejdspladser.

Lyssværd

To sjæle samme tanke synes at passe meget godt på de gaver, der blev udvekslet sidste år, da Margrethe Vestager overlod Økonomi- og indenrigsministeriet til Morten Østergaard. De havde nemlig begge valgt at købe et lyssværd. Margrethe Vestager forklarede sin gave til Morten Østergaard, der var et rødt et af slagsen, med henvisning til kampene med de radikales såkaldte røde kammerater.

Taske af finanslov
Da Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i 2011 skulle overdrage Statsministeriet til Helle Thorning-Schmidt, overrakte han hende en taske fremstillet af den afgående VK-regerings finanslov. Tasken var således både en hentydning til hendes øgenavn 'Gucci-Helle', men også en lettere sarkastisk hentydning til, at den nye regering lagde op til at videreføre den afgående regerings økonomiske politik.

Bog om arktis
Der var også en let drillende tone over gaven, da Lene Espersen i 2011 overdrog posten som udenrigsminister til Villy Søvndal. Hun forærede ham nemlig en bog om det arktiske område med henvisning til Villy Søvndals udtalelse om, at "the ice is smelting".

Cirkustur
Da Uffe Elbæk i 2012 måtte forlade sin post som kulturminister og overdrage ministeriet til  Marianne Jelved, var det også med et glimt i øjet, at han gav hende et gavekort på en cirkustur med Akademiet for Utæmmet Kreativitet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.