Her er de ledige job

Jobhungrende danskere kan se mod Europa, hvor andelen af ledige stillinger i den private sektor stiger.
Der er masser af ledige job i den tyske servicebranche. Arkivfoto.
Der er masser af ledige job i den tyske servicebranche. Arkivfoto. Foto: SELNÃ?S MARKUSSEN TOBIAS/POLFOTO

For arbejdsløse danskere kan det være en idé at kigge efter job uden for landets grænser. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der er kommet flere ledige stillinger i den private sektor i 19 EU-lande.

Tallene er opgjort som andelen af ledige stillinger i årets andet kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år, og her har særligt Tyskland, Tjekket, Malta og Cypern fremgang med stigninger på henholdsvis 0,4 og 0,5 procentpoint.

Med 886.294 ledige stillinger ligger Tyskland helt i top i forhold til det reelle antal af ledige job.

Men man skal være påpasselig med at erklære jobfesten åbnet i Europa, fortæller seniorøkonom ved Handelsbanken Rasmus Gudum-Sessingø.

- Det er ikke nogen dramatisk statistik, men man kan sige, at der er sket en lille bedring, hvis vi sammenligner med andet kvartal i 2013, siger han.

Han fremhæver, at der faktisk er sket et fald i andelen af ledige stillinger i Tyskland mellem årets første og andet kvartal, men at andelen stadig ligger højere end noget andet sted i Europa.

- Man kan se, at det er servicesektoren i Tyskland, som er kommet med flere ledige stillinger på det sidste. Og det er lidt i takt med, hvad vi går og håber på, nemlig at Tyskland kommer tilstrækkeligt meget op i gear til at få mere gang i den indenlandske del af økonomien, siger Rasmus Gudum-Sessingø.

Men han understreger, at der stadig er et stykke vej til de mange ledige arbejdspladser, som man så inden krisen.

- Det er selvfølgelig et signal, vi gerne vil holde fast i. Vi vil også gerne se, at den tyske indenlandske sektor bliver yderligere stimuleret og kan skabe flere job til Tyskland, så de ikke bliver så sårbare over for deres ellers tunge industri, som typisk er det, der svinger taktstokken, når vi ser på konjunkturerne i landet, forklarer Rasmus Gudum-Sessingø.

Lige nu er der 24.899 ledige stillinger i Danmark.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.