Femina, Aller Media
Hot Buttered Scotch
Efter det kolde fyrværkerigys i vinterkulden, skal vi ha’ varmen igen, og den nemmeste måde er med god alkohol. Her et twist på en varm cocktail, der har givet varmen til mennesket i næsten 100 år. Med den cocktail kan du erstatte din Irish Coffee med ynde, stil og velsmag.
8–10 cl kogende vand
2–3 tsk. rørsukker eller brun farin
stødte julekrydderier (allehånde, kanel, nelliker, kardemomme, stjerneanis)
5 cl. Johnnie Walker Gold
1 tsk. smør
revet muskatnød
evt. hele krydderier
Kom lidt af det varme vand i bunden af et vinglas, og opløs sukkeret i vandet. Kom krydderier og whisky i, og rør godt rundt. Hæld resten af det varme vand og smørret i, rør en smule rundt, og top med revet muskatnød. Garnér med et par hele stykker af de krydderier, der er i drinken, f.eks. en kanelstang eller stjerneanis, eller hvad du har tilbage fra gløggen eller julesmåkagerne.
Lækre cocktails til tøsekomsammen. Læs mere på femina.dk
Amaretto 23
Der er delte meninger om, hvorvidt champagne overhovedet passer til kransekagen, og eksperter siger niksen biksen.
Giv hellere kransekagen selskab af en cocktail, som du kan skræddersy, så den matcher sødmen i kagen. Så kan du gemme den gode champagne til middagen eller efter nytårsbraget.
3 cl Zacapa 23
2 cl Amaretto
3 cl friskpresset citronsaft
2 cl Sukkerlage
2 cl æggehvider (evt. pasteuriserede)
1 citronskive
evt. lidt revet chokolade
Shake alle ingredienserne sammen godt og længe, indtil drikken er skummende. Si den over i et oldfashioned glas (lowball) med isterninger. Garner med en skive citron, og evt. lidt revet chokolade over.
Få Mette Blomsterbergs opskrift på lækker hjemmelavet kransekage
Bubbly Cherry
Nytår og champagne hører sammen, så forkæl dine gæster med en velkomstchampagnecocktail med lidt af kirsebærsovsen fra juleaften. Og champagne bliver man jo altid glad i låget af.
3 cl Tanqueray Ten
2 cl friskpresset citronsaft + lidt revet skal
1 cl lage eller sirup fra kirsebærsovsen + kirsebær til pynt
10 cl champagne
Shake gin, citronsaft og kirsebærsirup sammen, og si det over i et champagneglas. Top op med champagne, og garnér med de syltede kirsebær og revet citronskal.
Få bartenderens bedste råd til nytårscocktailen. Læs mere på q.dk