Her er de dårlige vaner, der kan forkorte dit liv

Vidste du, at det er direkte dumt at stresse over din alder eller sidde ned hele dagen. For det kan nemlig skære gode år af dit liv.
Vidste du, at det er direkte dumt at stresse over din alder eller sidde ned hele dagen. For det kan nemlig skære gode år af dit liv.
Vidste du, at det er direkte dumt at stresse over din alder eller sidde ned hele dagen. For det kan nemlig skære gode år af dit liv. Colourbox

Alle ved at rygning, alkohol og dårlig kost kan skære et par år af dit liv, men hvis du virkelig vil sørge for at leve så længe som muligt, så er der også nogle andre ting, du skal være opmærksom på.

Løb giver dig seks år mere at leve i. Læs mere på søndag.dk

Du stresser over din alder

Kan tanken om din næste fødselsdag få dig til at skælve, så skulle du i stedet begynde at tage de mere positive briller på, og glæde dig over, at du har en fødselsdag at fejre.

For sidder du og fikserer på alle de negative sider, der er ved at blive ældre, så kan det i sidste ende føre til, at du rent faktisk begynder at føle dig ældre, viser forskning fra Purdue University. Den gode nyhed er imidlertid, at hemmeligheden bag at føle dig yngre, er inden for din egen kontrol, og meget egentlig handler om at ændre dit tankesæt.

Du sidder ned hele dagen

Hvis du tilbringer de fleste af dine dage med at sidde ned, så er det i den grad på tide at begynde at stå op. Forskning, der er blevet publiceret i tidsskriftet BMJ Open, viste, at sidder man ned mere end tre timer om dagen, kan det reducere ens livlængde med to år.

Derfor, har du et skrivebordsjob, så sørg for at rejse dig op og gå lidt rundt flere gange om dagen. Rejs dig også, når mobiltelefonen ringer, og hør eventuelt om du kan få et hæve/sænkebord.

Du får ikke nok sex

Er du seksuelt frustreret? Får du ikke sex nok? Så skulle du måske overveje at gøre noget ved det. Et studie fra Michigan Health University viste, at folk, der jævnligt havde sex, også havde et lavere blodtryk.

Et aktivt sexliv var også en af hemmelighederne bag et større velværde og følelsen af ungdom - og ja, i sidste ende muligheden for at leve et længere liv.

Du er negativt anlagt

Har du jævnligt en negativ attitude? Er du jaloux, ængstelig eller humørsyg? Så er du også i fare for at udvikle Alzheimers senere i livet.  Det viser et studie fra The American Academy of Neurology.

Igen handler det om at arbejde på sin attitude og sit velbefindende. Kan du ikke selv komme ud af dødvandet, så er det måske værd at overveje at tale med en psykolog.

10 smutveje til et længere liv. Læs mere på q.dk

Du skal spise nødder

Medmindre du er allergisk over for nødder, kunne det være en rigtig god ide at begynde at spise nødder dagligt. Forskning fra Harvard University viste, at mennesker, der dagligt spiser nødder, har mindre risiko for at dø af kræft, hjertesygdomme eller luftvejssygdomme.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.