Her er danskernes top 10 over kosttilskud

Vinterkulden bider, og mange danskere vælger derfor at booste immunsystemet med ekstra tilskud.
Mange danskere tager kosttilskud. Men hvilke kosttilskud er de mest udbredte?
Mange danskere tager kosttilskud. Men hvilke kosttilskud er de mest udbredte? Colourbox

Færre soltimer og øget risiko for forkølelse. Vinteren er over os, og det betyder, at flere danskere begynder at supplere kosten med kosttilskud.

Mens mere end hver tredje dansker spiser vitaminer året rundt, vælger yderligere 12 procent nemlig at supplere kosten med vitaminer i vinterhalvåret. Tilmed tyr 9 procent af danskerne til kosttilskud, når de oplever et særligt behov, fx hvis de er forkølede. Det viser en ny befolkningsanalyse fra Epinion foretaget for Dailycare.

I analysen svarer danskerne, som spiser vitaminer og mineraler, også på, hvorfor de vælger at tage kosttilskud. 38 procent tager dem ”som en ekstra sikkerhed”. 24 procent tager tilskud, fordi de selv mener at være i underskud af et bestemt vitamin eller mineral, mens 21 procent prøver at kompensere for, at de ikke altid får spist sundt nok.

Læs på Femina.dk, hvilke kosttilskud du har brug for som kvinde.

Multivitaminer og D-vitamin er danskernes favoritter
Ser man på danskernes foretrukne kosttilskud, ryger multivitaminer til tops. På andenpladsen finder man D-vitamin, mens fiskeolie indtager en tredjeplads.

”Det er ikke overraskende, at multivitaminer er danskernes foretrukne kosttilskud. Multivitaminer er en all-round løsning til personer i alle aldre, der gerne vil passe ekstra godt på kroppen. D-vitamin kan kroppen selv danne i huden ved lys-eksponering, men her på vores breddegrader, kan man særligt i vintermånederne komme i underskud.  Fiskeolie indeholder også D-vitamin, men har samtidig et stort indhold af omega-3 fedtsyrer, som er meget nødvendige og som kun kan tilføres udefra, dvs. gennem kosten eller tilskud. Så hvis ikke man får nok omega-3 gennem fed fisk eller lignende fedtsyrer fra planteverdenen, såsom i hørfrø og valnød, er det rigtig fornuftigt med et tilskud,” siger Tina Skærlund, produktchef for Dailycare.

Her er 6 tegn på, du er i vitaminmangel. Læs om tegnene på Femina.dk.

Danskernes top 10 over kosttilskud
Procenttallet i parentes viser antallet af danskere, der inden for det sidste år har taget kosttilskuddet.

1) Multivitaminer (57 %)
2) D-vitamin (44 %)
3) Fiskeolie (35 %)
4) Kalk (28 %)
5) B-vitamin (24 %)
6) C-vitamin (23 %)
7) Jern (15 %)
8) Mineraler (herunder zink og magnesium) (15 %)
9) Urtemedicin (7 %)
10) A-vitamin (6 %)

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.