Her er Danmarks dyreste lejebolig

Normalt er det billigere at leje, men en fuld gennemsnitsløn gør det ikke for denne luksusvilla på 450 kvadratmeter. Og der er langt ned til nummer to.
Danmarks dyreste lejebolig ligger ifølge Boliga i Brede nord for København. Udover masser af værelser og fire stuer, så får man også Frilandsmuseet som næsten-nabo og Mølleådalen i baghaven.
Danmarks dyreste lejebolig ligger ifølge Boliga i Brede nord for København. Udover masser af værelser og fire stuer, så får man også Frilandsmuseet som næsten-nabo og Mølleådalen i baghaven.
Foto: Housing Denmark

720.000 kroner i husleje om året.

Så meget skal du ifølge Boligas lejeportal Lejnu.dk betale om måneden, hvis du vil flytte ind i Danmarks dyreste lejebolig (se note underneden).

Boligen ligger i Brede nær Kgs. Lyngby nord for København - en spadseretur fra Frilandsmuseet og med den attraktive Mølleådalen i baghaven.

Huslejen pr. måned svarer til et lille års SU - eller i omegnen af et år på integrationsydelse.

Rammer du gennemsnittet for en danskers månedsløn, så svarer huslejen til godt to og en halv måneders løn.

Men så skal hele molevitten også gå til huslejen.

600 m2 under tag

Villaen udlejes af Housing Denmark på Strandvejen i Hellerup på vegne af private ejere.

For det astronomiske beløb får du den fulde brugsret over et 450 kvadratmeter stort hus med yderligere 150 kvadratmeter kælder.

Her ligger stuerne en-suite, radiatorerne er skjult, og gulvet er - som liebhaver-kenderne nok har gættet - sildebensparket.


Huset udlejes umøbleret, så der skal en del møbler til for at fylde de 450 kvadratmeter bolig ud. Foto: Housing Denmark

Langt ned til nummer 2

Huset udlejes umøbleret, så der skal et par flyttebiler til at fylde de seks soveværelser og fire stuer, der alle står helt tomme.

Selvom kvadratmeter-priserne i hovedstadsområdet i øjeblikket stormer mod himlen, er der ikke mange leje-boliger, der kan følge med luksusvillaen i Brede.

Den nærmeste forfølger er en penthouselejlighed i Amaliegade, som løber ud i Amalienborg Slotsplads i det indre København.

For at komme til at bo som næsten-nabo til Dronningen og kronprinsen, skal der oprettes en månedlig overførsel til udlejeren på 55.000 kroner, skriver Boliga.

På adressen får lejerne af de 531 kvadratmeter ti værelser og liebhaveri til fingerspidserne.

Note: Boliga karakteriserer Danmarks dyreste lejebolig som den dyreste lejebolig udbudt gennem offentligt tilgængelige kanaler.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.