Her er Danmarks bedste kok
Vinderen af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem på Bornholm får 40.000 kroner i præmie.
Henrik Jyrk får 40.000 kroner i præmie. Hans menu bestod blandt andet østers fra Limfjorden. Genrefoto.
Henrik Jyrk får 40.000 kroner i præmie. Hans menu bestod blandt andet østers fra Limfjorden. Genrefoto. Foto: Colourbox/Free


Vinderen af Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem blev Henryk Jyrk fra Restaurant Kul i København.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Konkurrencen løb af stablen for ottende gang på Gudhjem Havn, hvor tusindvis af nysgerrige sjæle var mødt op.

Henryk Jyrk vandt Sol over Gudhjem for næsen af tidligere vinder Morten Falk fra restauranten Kadeau, Karlos Ponte fra Taller og David Johansen fra Kokkeriet.

Vindermenuen bestod blandt andet af ryg fra krydsningskavle og østers fra Limfjorden, mens desserten stod på chokolade gedefriskost og rabarbermos.

- Det er meget overvældende, at jeg har vundet en så stor konkurrence. De andre tre er virkelig dygtige kokke, men jeg har haft den bedste dagsorden, siger Henryk Jyrk til Politiken.

- Jeg laver mad med meget smag, og dommerne blev vist overraskede over mit asiatiske twist i hovedretten. Der er mange små faktorer, der gør, at jeg var den bedste i dag.

Som vinderpræmie modtog Henryk Jyrk en check på 40.000 kroner.

Tidligere på dagen blev også Sol over Gudhjems dessertkonkurrence afholdt. Køkkenchef fra Alberto K Jeppe Foldager vandt foran Daniel Kruse og Palle Sørensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.