Her er Danmarks bedste hospitaler

Se her, hvor i landet Danmarks bedste hospitaler ligger.
Aarhus Universitetshospital løbe med titlen som Danmarks bedste hospital i kategorien af store hospitaler.
Aarhus Universitetshospital løbe med titlen som Danmarks bedste hospital i kategorien af store hospitaler. Foto: Kim Haugaard/Scanpix

Der er forskel på kvaliteten rundt om på landets hospitaler.

Hver år kårer bladet Dagens Medicin de bedste hospitaler til behandling af flere end 60 forskellige sygdomme, der dækker alt fra kræft til sclerose.

38 hospitaler er med i opløbet om at vinde titlen inden for de tre kategorier store, mellemstore og mindre sygehuse.

For ottende gang kan Aarhus Universitetshospital løbe med titlen som Danmarks bedste hospital i kategorien af store hospitaler. Dermed fortrænger det midtjyske hospital Rigshospitalet i København til en andenplads. Det jyske sygehus går ellers lidt tilbage i forhold til tidligere år, men formår altså alligevel at fastholde sin førsteplads. Det midtjyske supersygehus er vurderet på i alt 64 områder og scorer i gennemsnit 92,7 ud af maksimalt 100 indekspoint.

I kategorien af de mellemstore hospitaler var der tæt løb mellem første og andenpladsen. Kun 0,1 point ud af 100 mulige skiller nummer et fra nummer to. Det betyder at Regionshospitalet i Viborg vipper Vejle af pinden. Sidstnævnte har ellers været en tilbagevendende vinder i kategorien. Viborg kan ud over at være Danmarks bedste mellemstore hospital bryste sig af at være bedst til behandling af abdominale aortaaneurismer, brystkræftkirurgi, hysterektomi, dialyse samt tidlige graviditetskomplikationer og abort.

I den sidste kategori kan Regionshospitalet i Silkeborg for tredje år i træk kalde sig Danmarks bedste mindre hospital. Hospitalet scorer maksimumpoint for behandling af hjertesvigt og palliativ behandling.

I Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste hospitaler vægter omdømme og patienttilfredshed hver 10 procent, mens de resterende 80 procent er en vurdering af sygehusenes behandlingskvalitet baseret på en analyse af kliniske kvalitetsdata for behandlinger og undersøgelser. De er blevet vægtet af 1.068 speciallæger inden for deres respektive fagområder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.