Her er årets dyreste bolighandel

Eriksholm Slot blev 2014 dyreste ejendomshandel med en salgspris på 60,5 millioner kroner. Teoretisk set kan handlen nå at blive slået.
Danmarks p.t. tre dyreste boliger til salg skal alle findes langs kysten nord for København. Her er det Rosenlund på Vedbæk Strandvej.
Danmarks p.t. tre dyreste boliger til salg skal alle findes langs kysten nord for København. Her er det Rosenlund på Vedbæk Strandvej. Foto: Jesper Stormly Hansen/POLFOTO

Det blev Eriksholm Slot i Vipperød ved Holbæk, der løb med titlen som dyreste bolighandel i Danmark i 2014. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

En hovedgård og et landbrug løb med anden- og tredjepladsen med salgsprise på henholdsvis 45 millioner kroner og 41 millioner kroner.

Og selvom året ikke er slut endnu, er det usandsynligt, at en ny handel vil sætte rekord. Det vurderer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Teoretisk set kan der godt komme andre salg, men hvis man ser på de boliger, der er til salg nu, og som er handlet inden for den seneste tid, så er der ikke nogen i den prisklasse. Så det har til dags dato være den dyreste bolig, siger hun til Newspaq.

Boligsiden.dk kan oplyse, at der på nuværende tidspunkt er tre boliger til salg, som rangerer i prislejet over de 60,5 millioner kroner, som Eriksholm Slot blev solgt for.

Helt i toppen er det palæet Rosenlund, på Vedbæk Strandvej, der er udbudt til 100 millioner kroner. Oprindeligt lød salgsprisen på 120 millioner kroner.

- Det er den historisk største prisreduktion, fortæller Birgit Daetz.

Dernæst følger en bolig på Taarbæk Strandvej, som er til salg for lige knap 78 millioner kroner, og nummer tre på listen over dyreste udbudte boliger er en bolig i Hellerup, som er prissat til 68 millioner kroner.

Alle tre boliger har været til salg længe, og sandsynligheden for, at de bliver solgt inden årsskiftet og dermed slår Eriksholm Slot, er ren teoretisk, vurderer Birgit Daetz.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.