Her er 5 gode serier til sommeraftenerne

Til de kølige sommeraftener er det hyggeligt at kaste sig i sofaen og se gode serier
Lange sommeraftener i ferien er perfekte til hygge med en god serie.
Lange sommeraftener i ferien er perfekte til hygge med en god serie. Scanpix / modelfoto

Når du har drukket nok cocktails på terrassen, og myggene er ved at være lidt for hidsige, så behøver du ikke at kede dig. FEMINAs kulturredaktør Mette Rou Lund anbefaler fem tv-serie-godter, som kan gøre dine sommeraftener ekstra spændende.

1. Engelsk klippekrimi

Englænderne kan noget med at lave klassiske krimiserier, og den første sæson af Broadchurch (som kan ses på Netflix), hvor mordet på en 11-årig dreng satte en lille sydengelsk klippekystby på den anden ende, blev så populær, at de blev nødt til at lave en sæson 2. Broadchurch byder på et klassisk krimiplot, men det geniale ved serien er beskrivelsen af, hvor indspist lokalsamfundet er, og hvordan det går i opløsning. Stranden, lyset, de stejle klipper og det melankolske soundtrack gør serien ekstra seværdig. De første afsnit af sæson 2 er blevet sendt på TV2 med seriestart 15. juni. Som i den første sæson følger vi kriminalinspektøren, den sammenbidte skotske tilflytter Alec (David Tennant), som arbejder sammen med sin totale modsætning, den lokale kriminalbetjent Ellie Miller (Olivia Colman), der i sæson 1 blev uvenner med det meste af landsbyen. En gammel sag fylder igen, og samtidig følger vi retssagen imod Ellies mand, som står anklaget for mordet på den 11-årige dreng. Charlotte Rampling, som vi plejer at se på det store lærred, er nyt ansigt som anklager i serien.

Det skal du sige, hvis du ikke har set serien, men godt vil lade som om: ”Giv mig en kop at pisse i, så jeg kan kaste det efter dig.”

Tv-vært Cecilie Hother er stadig helt teenageforelsket: Læs om hendes forelskelse på Femina.dk

2. Familiefar på afveje

Hvis du er til action af den slags, der får adrenalinen til at pumpe ekstra hurtigt, så er Chosen en brutal, men spændende serie, der kan få én til at værdsætte det stille familieliv, hvor pakkeposten kommer med fredelige, bløde pakker. I serien modtager den helt almindelige familiefar Ian (Milo Ventimiglia) en dag en trææske med et foto af en fremmed og en pistol og ordre til at dræbe den fremmede, inden der er gået tre dage. Hvis han nægter, bringer han sit eget og sin datters liv i fare, og som de fleste familiefædre vil han gøre alt for at beskytte sin familie. Også blive morder. I sæson 2 får vi indblik i andre skæbner end Ians familie, for han er ikke den eneste, der har modtaget en dræber-æske af de sadistiske afsendere, som kalder sig Watchers. Både sæson 1 og 2 er tilgængelige på Viaplay.

Det skal du sige, hvis du ikke har set serien, men godt vil lade som om: ”Ville godt nok ønske, der var flere familiefædre, der så ud som Ian.”

Ditte er plus size og modeblogger: Jeg lader mig ikke kue af nogen. Se mere på Femina.dk

3. Brodne kar på begge sider

Matthew McConaughey og Woody Harrelson var et scoop af et hasarderet makkerpar i skikkelse af de to politibetjente Rustin ”Rust” Cohle og Martin ”Marty” Hart, der jagtede en seriemorder i sydstaten Louisianas sumpe i første sæson af True Detective. Ud over selve krimiplottet handlede serien lige så meget om de to betjentes mentale tilstand, og meget tyder på, at det samme gør sig gældende i sæson 2, der har været tilgængelig på HBO Nordic siden 21. juni. Sæsonen har dog et helt nyt cast og foregår i Californien. I traileren har Colin Farrell knojernet fremme som den korrupte politibetjent Ray Velcoro, mens Vince Vaughn ser plaget ud i rollen som Frank Semyon, en kriminel entreprenør, der er ved at miste sit livsværk. Rachel McAdams får nok at se til som politiefterforsker med ”kompromisløs etik”, og så kommer der også lige en krigsveteran/motorcykelbetjent (Taylor Kitsch) og blander sig.

Det kan du sige, hvis du ikke har set serien, men godt vil lade som om: ”Det bliver aldrig det samme uden Rust og Marty. Aldrig det samme. Suk.”

Har du en fyldig numse? Se de bedste bukser til dig, der har lidt ekstra på bagdelen, på Femina.dk

4. Trekantsdrama i fængslet

Vi er flere her på redaktionen, der er helt solgt til Orange Is the New Black-serien om kvinderne i et amerikansk fængsel, hvor den pæne middelklassedame Piper lander, da hun bliver indhentet af sin fortid. Har man først lært Piper (Taylor Schilling), ekskæresten Alex (Laura Prepon), den dominerende Red, de skøre Crazy Eyes og Pennsatucky og alle de andre langt ude-karakterer at kende, så kan man ikke vente med at se, hvad der sker i sæson 3. Her kommer Pipers eks Alex for alvor ind i spillet igen, og Piper og Alex fortsætter deres had-kærligheds-forhold, som kan udløse både sugemærker og flade. En helt ny karakter (spillet af den lesbiske model Ruby Rose) flirter med begge kvinder. Sæson 3 af ”Orange Is the New Black” har været tilgængelig på Netflix siden 12. juni.

Det skal du sige, hvis du ikke har set serien, men godt vil lade som om: ”Godt, at Alex (psst – hun er en dame ...) er tilbage.”

5. Sjove damer

Er du til sjove danske serier, så er Ditte & Louise et godt bud på en sjov sommerserie. Skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz har før bevist, at de kan noget med komikken, og i den nye DR1-serie er de to vidt forskellige veninder, der har det tilfælles, at der ikke er den store succes hverken på karriere- eller privatfronten. Ditte er den naive, nysgerrige og ekshibitionistiske man-eater, der er sin bløde mand utro og ikke kan sige nej. Louise er den kræsne og besværlige, der ikke kan sige undskyld. Hun har hang til (lidt for meget) alkohol og er blevet dumpet af manden til fordel for en yngre model, hvilket hun ikke er blevet mindre bitter af. Der er lagt op til et komisk parløb af Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt-kaliber i serien, der er på otte afsnit og aktuel lige nu på DR1. Nåede du ikke de første tre afsnit, der er blevet sendt, så se dem digitalt på dr.dk.

Det skal du sige, hvis du ikke har set serien, men godt vil lade som om: ”Skal jeg skære det ud i pik for dig?”.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.