Her er 3 makeupfejl, der gør dig gammel at se på

Her er de mest almindelige makeup-fejl, kvinder gang på gang laver.
Hvis du lægger din makeup forkert, risikerer du at se ældre ud end du er.
Hvis du lægger din makeup forkert, risikerer du at se ældre ud end du er. Colourbox

Kvinder tager makeup på for at føle sig smukkere, veltilpasse og mere attraktive, desværre er der også den uheldige effekt, at hvis man bruger makeuppen forkert, så kan resultatet blive det stikmodsatte. Bruger du for eksempel din foundation forkert, så kan du få huden til at se rynket ud selvom, du egentlig ikke har nogen rynker.

Hollywoodstjernernes makeupkiks. Læs mere på q.dk

  1. For meget og ujævn foundation

-  Der er mange, der ligger alt for meget foundation på. Jeg ser mange unge piger, der har en pæn og fejlfri hud, men dækker den med et tykt lag foundation. Er deres foundation meget fugtig, så lægger de yderligere et lag pudder på, og så bliver huden fyldt med linjer, og ser meget kaget ud og det får dem til at se ældre ud. Derudover er der generelt mange, der laver den fejl at lægge en ujævn foundation. Mange køber en foundation, der er en eller to nuancer mørkere end deres egen hudfarve, for at give huden lidt mere glød. Problemet er bare, at mange glemmer at jævne foundationen ud nedover halsen, og så opstår der nærmest en tydelig linje mellem ansigtet og halsen. Vælger man i øvrigt en forkert farve, vil det se unaturligt ud, og man kommer også til at se ældre ud. Man skal altid teste en foundation i ansigtet og ikke på hænderne, når man skal finde en ny. Og i stedet for at lægge foundation på halsen kan man med fordel bruge en bronzer helst uden glimmer, det vil se fint ud, forklarer Makeupartist Linda Wickmann til KK.no.

Seks skønhedsfejl som mænd hader. Læs mere på femina.dk

2. For hård sminke

-  Alt for mange lægger også en alt for hård makeup. Bruger du for meget sort, kommer du også hurtigt til at se ældre ud. Mange har en tendens til at lægge mere kohl på den nedre vippekant fremfor den øvre. Det giver et indtryk af lidt tunge øjne. Tommelfingerreglen er, at den øverste linje skal være bredere end den nederste. Et godt tip er at bruge en skrå øjenmakeuppensel med en mat brun eller en sort skygge, det giver et mindre hårdt og yngre udtryk, siger Wickmann.

Så nemt kan du se yngre ud. Læs mere på oestrogen.

3. De forkerte bryn

- Der er mange, der bruger en alt for mørk farve på deres øjenbryn, så de kommer til at synes alt for markerede og hårde. Det fører igen til, at ansigtet ser ældre ud. Har du lyst hår, kan du gå en tone mørkere. Ellers skal du tage udgangspunkt i farven i dit nakkehår. Den er naturligt mørkere, og her kan man med fordel matche med øjenbrynsfarven, siger Wickmann.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.