Hensynet til svømmerne vejede tungest i trænerrokade

Dansk Svømme Unions direktør har prøvet at skåne OL-forberedelserne så godt som muligt med det nye setup.

Det handlede først og fremmest om at genere svømmerne mindst muligt, da Dansk Svømmeunions ledelse skulle lukke hullet efter australieren Shannon Rollason, der er stoppet som leder af Det Nationale Træningscenter (NTC) i København.

Rollasons opsigelse blev i første omgang mødt med bekymring fra svømmerne, der helst ikke ville have, at der blev pillet ved de etablerede rutiner og træningsprogrammer

Direktør Pia Holmen forklarer, at man af samme grund valgte at følge svømmernes ønske om at lade landstræner Nick Juba overtage ansvaret for NTC i fællesskab med den hidtidige assistent på centret, Stefan Hansen.

- De har tillid til Nick, og de har tillid til Stefan, som er oplært i Shannons metoder. Hvis vi havde bragt en ny profil ind, ville vedkommende formentlig gøre tingene på en helt ny måde, og den uro vil vi ikke risikere på et tidspunkt, hvor der kun er halvandet år til OL, siger hun.

Da den nu afdøde hollænder Paulus Wildeboer stoppede i jobbet som både landstræner og NTC-chef efter OL i London i 2012, var der bred enighed om, at han havde haft for meget at se til.

Alligevel vælger unionen altså nu at slå funktionerne sammen igen og samle en stor del af ansvaret hos Nick Juba.

- Men vi gør samtidig det, at vi leder efter en trænerprofil, der kan overtage en del af opgaverne. Der skal flere til at løfte det ansvar, som Paulus var alene om, siger Pia Holmen.

Hun får formentlig en kort juleferie i år, for hun skal samtidig finde en ny sportschef i forbundet, efter at Mikkel von Seelen sagde sit job op for kort tid siden.

- Det er en nemmere opgave forstået på den måde, at vi skal bruge en leder, som ikke nødvendigvis har erfaring fra elitesvømning. Det er en generalist, vi leder efter, og dem er der flere af end svømmetrænere, siger direktøren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.