Henrik og Margrethe kommenterer prinsgemalens helbred

I et interview med TV2 i anledningen af regentparrets rejse rundt i Grønland lader både Margrethe og Henrik et par ord falde om hans helbred.
Margrethe og Henrik nyder dagene i Grønland - her har de iklædt sig grønlandske nationaldragter. De er fotograferet i Upernavik - en lille bygd med 1140 indbyggere i Vestgrønland.
Margrethe og Henrik nyder dagene i Grønland - her har de iklædt sig grønlandske nationaldragter. De er fotograferet i Upernavik - en lille bygd med 1140 indbyggere i Vestgrønland. Foto: Scanpix

Prins Henriks helbredsmæssige situation optog i dén grad danskerne i foråret. Prinsgemalen måtte melde fra til den storstilede fejring af hans hustrus 75 års fødselsdag i april. Han havde, forlød det dengang fra hoffet, fået influenza og var derfor slet ikke med til at hylde Margrethe. Men dagen efter hendes store fest var han tilsyneladende rask nok til at rejse til Venedig, hvor han gik rundt og hyggede sig et par dage.

Det fik debatten til at rase - og den blussede op igen, da Henrik efterfølgende blev hjemme fra den svenske prins Carl Philips bryllup i Stockholm i juni, selvom de øvrige voksne medlemmer af det danske kongehus deltog.

I et interview med TV2 kommenterer regentparret Henriks helbredssituation. Henrik og Margrethe har ikke synderligt lyst til at berøre emnet, fremgår det tydeligt af interviewet, som du kan se her. Men de lader dog et par ord falde, da de i anledning af deres sommerbesøg i Grønland taler med en reporter fra tv-stationen.

- Jeg tror, det er godt, siger prins Henrik, da journalisten vil vide, hvordan hans helbred er.

Han siger videre, at han dog bliver hurtigere træt på grund af alderen. Som han bemærker, så er 81 år en vis alder. Men ellers prøver han at "blive ved lige så meget, som jeg kan," siger prinsgemalen videre til TV2.

Dronningen supplerer sin mand med denne kommentar:

Jeg synes, din energi har det rigtig aldeles udmærket, hvis du spørger mig, siger Margrethe.

I interviewet afviser hun at kommentere, hvordan hun og Henrik oplevede den debat, der opstod blandt danskerne, da Henrik lagde sig syg i april.

Margrethe siger ganske kort, at hun ikke synes, emnet har noget at gøre med rejsen rundt i Grønland.

Prins Henriks hårde år

2015 er året, hvor prins Henrik har fået skabt en del blæst om sin person. Her er de største sager:

18. februar: Henrik deltager sammen med dronningen i et pressemøde, som regentparret holder for den hollandske presse. Dronningen kommenterer terrorhandlingerne i København. Prins Henrik beklager sig over, at han ikke er konge. "Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor?" spørger han.

13. april: Til et pressemøde forud for sin 75 års fødselsdag, fortæller dronningen, at prins Henrik - der egentlig skulle være ved hendes side - har meldt afbud pga. sygdom. "Han har noget, der minder om influenza," siger hun.

14. april: Kongehuset meddeler, at prins Henrik aflyser hele sin deltagelse i dronningens 75 års fødselsdag få dage senere.

16. april: Dronningen fylder 75 - og fejres uden Henrik. På sin karettur gennem København får hun i stedet følgeskab af prins Frederik. "Kun savende jeg min mand ved min side. Han ligger derhjemme og savner at være med, men jeg skulle hilse mange gange," siger hun i sin tale på rådhuset. Dagen rundes af med en stor gallafest på Fredensborg Slot.

17. april: Dagen efter den store fødselsdag rejser prinsen til Venedig. Det afslører Ekstra Bladet. Avisen bringer flere fotos af en tilsyneladende meget munter prins, der hygger sig hen over weekenden med venner i den italienske by.

21. april: Hoffet melder meget overraskende ud, at prins Henrik dropper sit livsværk - at han efter 40 år stopper som vinbonde.

15. maj. Det kommer frem, at prins Henrik har skilt sig af med sin gravhund Rosina. Ifølge kongehuset kunne hunden "ikke falde til." Rejsekongen Stig Elling skælder efterfølgende ud på Henrik - Elling mener, at prinsen ganske enkelt ikke 'magter' sine hunde.

2. juni: TV 2 kan fortælle, at prinsen ikke deltager i den svenske prins Carl Philips bryllup.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.