Henrik Day: Sådan har psykopater frit spil på internettet

Psykiater Henrik Day Poulsen har oplevet, at nutidens psykopater bruger internettet og de sociale medier som en platform for deres uregerlige opførsel.
"De narrer dig ved at få dig til at gøre nogle ting, du normalt ikke ville gøre. Psykopater tænder især på spænding og risiko, og at drive gæk med dig."
"De narrer dig ved at få dig til at gøre nogle ting, du normalt ikke ville gøre. Psykopater tænder især på spænding og risiko, og at drive gæk med dig." Foto: SCANPIX arkiv (modelfoto)

Psykiateren Henrik Day Poulsen er ikke ked af at tage bladet fra munden. Også når der skal tales om svære psykiatriske emner som eksempelvis psykopati.

Af samme grund er Henrik Day Poulsen da også kendt blandt mange danskere for at være manden, som ikke er bange for at stille sig op på tv og konkretisere, hvad en psykopat egentlig er.

Nicklas Bendtner fortæller, at folk tror, han er psykopat: Læs mere på billedbladet.dk

Henrik Day Poulsen har skrevet bogen 'Hverdagens psykopater', hvor han blandt andet fortæller, at den nye tids udbredelse af sociale medier har givet psykopaterne nye muligheder for at få afløb for deres grænsesøgende opførsel.

- I dag har psykopaterne fået frit spil på de sociale medier, hvor de udgiver sig for at være alle mulige andre. Teknologien har derfor gjort det nemmere at være inkognito med hemmelige navne, så de sociale medier har givet dem en platform, siger Henrik Day Poulsen.

Renée Toft Simonsen spørger i sin klumme, om du kender en hverdagspsykopat: Læs med på femina.dk

På internettet er der ingen kontrol, og psykopaterne kan derfor gøre, hvad de vil. Om det så er at svine andre til i politiske debatter, lokke folk til sex, at bruge penge eller at investere.

Se også:

Psykopaten  narrer dig

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om du har stiftet bekendtskab med en psykopat derude. Især hvis du føler, at du har at gøre med en person, der er manipulerende, og pakker sit ærinde ind.

- De narrer dig ved at få dig til at gøre nogle ting, du normalt ikke ville gøre. Psykopater tænder især på spænding og risiko, og at drive gæk med dig, siger Henrik Day Poulsen.

Desuden elsker mange psykopater dominans, og derfor er det også ofte ledende stillinger, der tiltrækker dem ifølge psykiateren.

I skandinavisk arbejdsstruktur udgør dette blot et stort problem, fordi det her især handler om at arbejde i teams, for det er en psykopat nemlig rigtig dårlig til ifølge Henrik Day Poulsen.

Af Juliane Olsen, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.