Henrik Dam: Lad bare Rigsrevision granske jobrotation

Jobrotationsordningen har kostet skatteborgerne dyrt i 2014. Venstre: Rigsrevisionen skal ind i sagen.
- Min anbefaling er, at ministeren meget snart får indkaldt partierne bag beskæftigelsesreformen til et møde, lyder det fra Hans Andersen (V).
- Min anbefaling er, at ministeren meget snart får indkaldt partierne bag beskæftigelsesreformen til et møde, lyder det fra Hans Andersen (V). Foto: Scanpix/arkiv

Rigsrevisionen er velkommen til at se på jobrotationsordningen, der i 2014 endte med at koste 754,5 millioner kroner mere end de 859,9 millioner kroner, der var budgetteret med.

Det siger Henrik Dam Kristensen til Berlingske.

Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Star, som lægger budgettet for den såkaldte jobrotationsordning, som lader virksomheder ansætte vikarer, mens deres medarbejdere opkvalificerede sig.

Venstre ønsker ifølge Berlingske et møde i forligskredsen, da noget tyder på, at der igen ikke er styr på, hvordan man bruger ordningen.

- Min anbefaling er, at ministeren meget snart får indkaldt partierne bag beskæftigelsesreformen til et møde.

Rigsrevisionen skal ind i sagen

Derudover mener han, at jobrotationsordningen giver anledning til, at Rigsrevisionen tager et kig på hele beskæftigelsesområdet for at se, om der er tilstrækkeligt med tilsyn og kontrol med de penge, man årligt bruger på beskæftigelsesindsatsen.

Det drejer sig ifølge ordføreren om op imod 12 milliarder kroner.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) mener, at man skal værne om den "gode og stærke ordning". Men:

- Hvis forligskredsen mener. at noget kan gøres bedre, lytter jeg gerne til det, og Rigsrevisionen skal være velkommen til at gå ordningen efter, siger ministeren til Berlingske.

Budgetoverskridelsen kommer efter, at TV2 onsdag kunne afsløre, at flere firmer har misbrugt jobrotations-ordningen for egen vindings skyld.

Lukkede hullet

Også for to år siden var der ifølge Berlingske budgetoverskridelse. Dengang måtte daværende beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), erkende, at regningen for ordningen endte på 1,2 milliarder - næsten tre gange højere end ventet.

Ministeren lukkede i 2013 hullet, som tillod virksomheder at misbruge ordningen ved at lade deres lærlinge og elever indgå i rotation med ledige.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.