Henrik Dahl om sengepraktik: Det er ondskabsfuldt

Forvaltningen af loven om førtidspension og fleksjob forvaltes forkert, når syge borgere sendes i praktik med deres seng, mener Liberal Alliances Henrik Dahl.
Henrik Dahl (LA) er kritisk over for forvaltningen af loven omkring førtidspension og fleksjob.
Henrik Dahl (LA) er kritisk over for forvaltningen af loven omkring førtidspension og fleksjob. Foto: Scanpix

- Hvor er det moralske kompas hos dem, der forvalter loven?

Sådan spørger sociologi, debattør og nyvalgt medlem af Folketinget for Liberal Alliance Henrik Dahl, efter han har læst Avisen.dk's historie om den kronisk syge Hanne Frederiksen, der blev sendt i praktik med sin seng.

Sagen fik ham til at skrive et opslag på Facebook (se nederst i artiklen), hvor han lufter sin harme.

- Det er ondskabsfuldt at forvalte loven på den måde, siger Henrik Dahl til Avisen.dk.

Henrik Dahls anke er, at det ikke har været lovgivernes hensigt, at loven om fleksjob og førtidspension skulle praktiseres, som det blandt andet er sket i Hanne Frederiksens sag. Den 42-årige kronisk syge kvinde blev i foråret sendt 13 uger i praktik med sin seng.

- Alle undtagen Enhedslisten og Dansk Folkeparti har stemt for den her lov, men jeg tror ikke på, at der er nogen medlemmer af Folketinget, der har ønsket sig, at den skulle fungere på den her måde. Hvis forvaltningsmyndighederne skulle få den idé at komme tilbage og spørge, om vi er glade for, hvordan loven administreres, så ville vi sige nej. Vi har ikke bedt jer behandle alvorligt syge mennesker på den her måde, lyder det fra Henrik Dahl.

"Ondskabsfuldt og uværdigt"

Men det er ikke bare Hanne Frederiksen sag, der undrer Henrik Dahl. Som Avisen.dk har skrevet hen over sommeren, er flere meget syge borgere blev sendt i arbejdsprøvning med en seng.

- Vi synes jo ikke, at folk, der er syge, og har så stærke smerter at de skal ligge i en seng, skal piskes rundt på den her måde. Det er ondskabsfuldt og uværdigt, siger han og henviser med sit 'vi' til sig selv og sine 178 kolleger i Folketinget.

Han vil derfor i den nærmeste fremtid spørge formanden og næstformanden for Social- og Indenrigsudvalget, om der ikke skal kigges lidt nærmere på, hvordan loven forvaltes.

- Det her er ved Gud i himlen ikke noget, som det meget brede flertal i Folketinget har ønsket sig. Så hvad sker der? Hvorfor kan vi ikke få det, vi har bestilt? Der er jo en eller anden fejl her, som jeg ikke på stående fod ved, hvor er, siger Henrik Dahl til Avisen.dk.

Jeg agter i nær fremtid at spørge formanden og næstformanden for Social- og Indenrigsudvalget, om der er stemning for,...

Posted by Henrik Dahl on 22. august 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.