Hemmelig Pacquiao-skade kan udløse retssag

Manny Pacquiao risikerer bøde eller suspendering for ikke at have oplyst om en skulderskade inden boksebrag.
Manny Pacquiao (th.) og hans træner Freddie Roach. Nu risikerer bokseren bøde eller suspendering, fordi han ikke oplyste om sin skulderskade inden kampen mod Floyd Mayweather.
Manny Pacquiao (th.) og hans træner Freddie Roach. Nu risikerer bokseren bøde eller suspendering, fordi han ikke oplyste om sin skulderskade inden kampen mod Floyd Mayweather. Foto: John Locher/AP

Kampen i ringen mellem Manny Pacquiao og Floyd Mayweather natten til søndag endte med et klart nederlag til førstnævnte på point. Og nu kan efterspillet til kampen betyde endnu et nederlag til den filippinske bokser.

Pacquiao skal ifølge Sky Sports opereres for en skulderskade, som han allerede døjede med inden kampen. Problemet er bare, at han oplyste til Nevada Athletic Commission, at han ingen skulderproblemer havde, og det kan givet et retligt efterspil.

Kommissionen var øverste myndighed for kampen, og usande oplysninger afgivet til dem kan koste bøde eller suspendering.

- Vi vil indsamle alle fakta og følge op på omstændighederne. Vi skal være sikre på, at bokserne giver korrekt information, siger formanden for Nevada Athletic Commission, Francisco Aguilar til Sky Sports.

Pacquiao svarede nej til spørgsmålet om, hvorvidt han havde en skulderskade dagen inden kampen, men samtidig fik han - med det amerikanske antidopingagenturs (USADA) tilladelse - en indsprøjtning mod netop en skulderskade før opgøret mod Mayweather.

Den filippinske boksers lejr mener derfor, at de havde informeret om skaden, men USADA er en tredjepart i sagen, som udelukkende skulle teste for doping, og svaret til kommissionen i Nevada var et ganske andet.

- Vi havde ingen lægelig information, ingen MRI-skanninger, ingen dokumenter. Det var ikke et antidopingspørgsmål, siger USADA-chef Travis Tygart.

- Enten begik de (Pacquiao-lejren, red.) en frygtelig fejl ved ikke at følge reglerne, og ellers prøvede de at holde det hemmeligt for modstanderen, siger Tygart.

Det forventes, at Manny Pacquiao skal opereres i skulderen senere på ugen, og så må han vente på at høre, om de manglende oplysninger får yderligere konsekvenser for ham.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.