Helt vildt: Så meget overarbejde har danske betjente optjent

De danske betjente har optjent rekordmeget overarbejde og afspadsering i 2015 og starten af 2016.
Grænsekontrollen og det øgede beredskab efter terrorangrebet i København i februar 2015 har været med til at øge politiets pukkel af afspadsering.
Grænsekontrollen og det øgede beredskab efter terrorangrebet i København i februar 2015 har været med til at øge politiets pukkel af afspadsering. Foto: Scanpix/arkiv

Næsten 1,1 millioner timer. Så meget optjente de danske politibetjente i overarbejde og afspadsering i løbet af 2015 og de første måneder af 2016. Det er langt over tallet fra 2014, hvor betjentene optjente godt 600.000 timer.

Men denne afspadseringspukkel er for størstedelens vedkommende slet ikke opstået, fordi betjentene har arbejdet for meget. Godt 600.000 af timerne er optjent, fordi betjentene er blevet varslet for sent om, ændringer i deres vagtplan.

- Når man som politimand får inddraget sin fridag eller får omlagt sin tjeneste, så er aftalen, at man bliver kompenseret for at få de her indgreb i sin fritid, fortæller bestyrelsesmedlem af Politiforbundet, Jørgen Jensen.

Det er eksempelvis den midlertidige grænsekontrol, som regeringen i 2015 indførte med kort varsel og herefter forlængede flere gange, som har gjort det svært at planlægge betjentenes vagter i god nok tid.

Også det øgede beredskab efter terrorangrebet i København i februar 2015, har været med til at øge politiets pukkel af afspadsering.

I dag indgår grænsekontrollen i vagtplanlægningen frem til september, hvilket betyder, at mængden af afspadsering i forbindelse med for sent varsling igen er på niveau med tiden før grænsekontrollen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.