Helt vilde priser: Her er Nordens dyreste villaer

En villapris på 100 millioner kroner burde være nok til at sikre Danmark en førsteplads på listen over Nordens dyreste huse, men sådan skal det ikke være.
Danmarks pt. dyreste villa var tidligere ejet af milliardæren Stig Husted-Andersen, som døde i 2008.
Danmarks pt. dyreste villa var tidligere ejet af milliardæren Stig Husted-Andersen, som døde i 2008. SCANPIX arkiv

Boliga.dk har fundet de dyreste villaer i Danmark, Sverige, Norge og Finland, og mens naboerne lige mod nord og øst må kigge langt efter det danske rekordudbud, møver finnerne sig lige nøjagtigt ind  foran Danmark.

Det 104,2 millioner kroner dyre vinterpalads i Helsinki slår med et mulehår den 100 millioner kroner dyre villa ‘Rosenlund’ i Vedbæk, mens svenskernes og nordmændenes topkandidater halter langt bagefter med priser på henholdsvis 47,4 mio. kr. for en pragtejendom i Oslo og 23,7 millioner kroner for en luksusvilla i det centrale Gøteborg.

1. Finland. Villapris: 104,2 mio. kroner

Næsten 600 kvadratmeter bolig, designet af den finske toparkitekt Viljo Revell, med udsigt over Helsinkis skærgård.

Ud fra billederne at dømme er der gode argumenter for den svimlende udbudspris på over 100 mio. kr., som blandt andet giver adgang til en grund på 3.225 kvadratmeter, swimmingpool, et ‘beach house’ på 65 kvadratmeter og egen bade/bådebro.

Se villaen - klik her

2. Danmark. Villapris: 100 mio. kr.

Den over 900 kvadratmeter store ejendom ville have besat førstepladsen, hvis ikke det havde været for en prisnedsættelse på 20 mio. kr. i oktober sidste år.

En kommende køber kan glæde sig til til et parkanlæg på 12.411 kvadratmeter med udsigt over Øresund, 480 kvadratmeter kælder, smedejernsporte og mulighed for at udstykke op til tre grunde.

Huset var tidligere ejet af milliardæren Stig Husted-Andersen, der døde i 2008.

Se villaen - klik her

3. Norge. Villapris: 47,4 mio. kroner

Sidste år blev en lejlighed i Oslo handlet til 35 millioner danske kroner, så måske er det ikke urealistisk, at en køber vil smide et par ekstra millioner kroner for at bo i et hus i samme by.

Dette eksemplar udmærker sig blandt andet ved en forrygende udsigt, underjordisk gennemgang fra huset til et poolhuset, hjemmebiograf og en grund på 3.437 kvadratmeter

Se villaen - klik her

4. Sverige, Pris:  23,7 mio. kroner

Sverige har både Zlatan og Abba og surströmning, men rigtig dyre villaer har de ikke mange af.

Vil man ud at bruge mange penge, kan man tage et smut forbi Göteborg, hvor denne ejendom troner højest på den svenske liste.

De 30 millioner svenske kroner, eller 23,7 millioner danske kroner, giver adgang til en ejendom opført i  “tidstypisk nationalromantisk arkitektur” og kan blandt andet byde på 630 boligkvadratmeter fordelt på 17 værelser og en grund på 956 kvadratmeter.

Se villaen - klik her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.