Helt uenige politikere: Her er de største udfordringer på arbejdsmarkedet

Å, DF og SF er langtfra enige.
Hvad er den største udfordring på arbejdsmarkedet? Det er politikere fra tre partier på Christiansborg meget uenige om.
Hvad er den største udfordring på arbejdsmarkedet? Det er politikere fra tre partier på Christiansborg meget uenige om. Foto: Scanpix/arkiv

Mens integration af flygtninge på arbejdsmarkedet har fået førsteprioritet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under de igangværende trepartsforhandlinger, mener kun hver sjette dansker, at netop det emne er det vigtigste at tage fat på.

I Dansk Folkeparti er beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted enige med flertallet af danskerne i en ny meningsmåling, som Avisen.dk søndag bringer: Mangel på arbejdspladser er det vigtigste emne på listen.

Til gengæld synes han, at integration af flygtninge på arbejdsmarkedet skulle have sidsteprioritet ved trepartsforhandlingerne. Han mener nemlig ikke, det gavner at tage særhensyn til ikke-danskere.

- For kan flygtningene ikke indordne sig de danske arbejdsvilkår fra starten, så kommer de aldrig til det. Det har vi jo set de sidste 30 år herhjemme, lyder det fra Bøgsted.

Å: Flere praktikpladser

Hos Alternativet er der opbakning til regeringens beslutning om at prioritere integration på arbejdsmarkedet. Det fortæller beskæftigelsesordfører Josephine Fock (Å).

Men hun så gerne, at man efter integrationsaftalerne tager fat på udfordringerne med mangel på arbejds- og praktikplader.

- Det er rigtig vigtigt, at de unge mennesker kommer i gang, at erhvervsuddannelserne bliver attraktive og det er muligt for de unge at få en elev- eller praktikplads, siger Josephine Fock.

SF: Social dumping er en kæmpe trussel

Beskæftigelsesordfører Karsten Hønge fra SF anerkender Løkkes beslutning om i første omgang at sætte fokus på integrationsproblemer. Men han synes, det er en kæmpe opgave delvist at lægge over på arbejdsmarkedets parter.

Han mener, at flere problemstillinger burde have topprioritering. Og hvis han skal fremhæve et fra listen, bliver det social dumping.

- For det er en kæmpe trussel. Ikke bare for den enkelte lønmodtager, men også for hele fundamentet for vores velfærdssamfund, siger Karsten Hønge (SF).

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.