Helt gratis: Det kan du lave i Danmark i sommerferien

Mangler du inspiration til ferien? Her er nogle af de ting, der er helt gratis at lave i det danske sommerland.
Tag for eksempel på en gratis ørkenvanding i Råbjerg Mile.
Tag for eksempel på en gratis ørkenvanding i Råbjerg Mile. Foto: Henning Bagger/Scanpix/Arkiv

Det behøver ikke koste kassen at holde sommerferie. Faktisk bugner Danmark af oplevelser, der er ganske gratis.

Avisen.dk har udvalgt en række gratis oplevelser i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

Fem gratis ting i Syd- og Sønderjylland:

Gå på opdagelse i minder fra krigstiden eller se på flotte skulpturer i naturen. Her er fem oplevelser, der ikke koster noget.

Kom i fangelejr
I Frøslevlejrens museum kan du få et uhyggeligt indblik i livet som fange i den tyske fangelejr, der blev bygget i 1944 under den tyske besættelse af Danmark.  Se mere her.

Tag på moderne skatteskat
Find skatte i Kolding ved hjælp af GPS'en. En moderne skattejagt for hele familien. Se mere her.

Gå i voldene
Besøg Fredericias gamle fæstning, der blev grundlagt i 1650 og med dens volde, grave og bastioner skulle forsvare danamrk i krig. Se mere her.

Slotsbesøg
Oplev den smukke slotshave med udsyn til Gråsten Slot, som kongefamilien bruger som sommerresidens. Se mere her.

Se skulpturer på Als
Augustina Skulpturpark på Als er fyldt med flotte og finurlige skulpturer. Se og rør ved de kunstneriske figurer i naturskønne omgivelser. Se mere her.

Fem gratis ting i Nord- og Østjylland

Fornøj dig med kunst og skrald eller tag på ørkenvandring. Her er nogle bud på gratis oplevelser i det nord- og østjyske.

Middelalderfestival
Horsens slår dørene op for middelalderfestival og ridderturnering. Det er 28. og 29. august og der er gratis entre. Se mere her.

Levn fra vikingerne
PÅ vikingemuseet i Aarhus kan man dykke ned i gamle fund fra vikingernes tid i Danmark. Se blandt andet rekonstruktionen af det gamle grubehus, hvor man fandt skelettet af en mand, der dateres helt tilbage til 800-tallet. Se mere her.

Eksperimenter med skrald i Aalborg
På Universitarium, der arrangeres af Aalborg Universitet, kan man eksperimentere med skrald og genbrug. Her kan man blive klogere på, hvad der sker med skraldet, efter det lander i skaldespanden. Se mere her.

Tag på ørkenvandring
I Råbjerg Mile kan du vandre i den vilde ørkennatur eller tage en dukkert i havet. Du kan også få et gys fra fortiden i betonbunkerne fra 2. Verdenskrig. Se mere her.

Kunst i byen
Oplev samtidskunst i Aarhus på Kunsthal Aarhus, hvor værkerne relaterer sig til hverdagslivet. Her finder du både installations-, performance- og videokunst. Se mere her

Fem gratis ting på Fyn

Fyn er fin, og her er en håndfuld gratis oplevelser, du kan nyde i sommerferien.

Carl Nielsen Museet
På Museet i Odense kan du opleve historien om komponisten Carl Nielsen og hans kone, billedhugger Anne Marie Carl-Nielsen. Se mere her.

Tårnkunst på Langeland
Oplev 12 tårne, der er kreativt udsmykket af forskellige kunstnere. De Langelandske Kunsttårne skulle udgøre Danmarks længste kunstudstilling. Se mere her.

Hjortevandring
Gå en guidet tur i Hindsgavl Dyrehave og få øje på de mange krondyr, dådyr og hjorte. Se mere her.

Kys en krabbe
I Middelfart Mariana kan du hver tirsdag og torsdag i juli og august komme helt tæt på de fisk og krabber, der lever under vandet. Se mere her.

H.C. Andersen Paraden
Oplev 21 eventyr på 21 minutter, når H.C: Andersen Paraden underholder på eventyrligvis tre gange om dagen i Odense. Se mere her.

Fem gratis ting i Nordsjælland:

Nordsjælland byder både på vikinger og konger. Og her en håndfuld gratis oplevelser for hele familien.

Klap en fisk i Hundested
Bliv klogere på de fisk, der lever i havet omkring os. På Hundested havn er der mulighed for at klappe en rødspætte i havnens fiskebassin. Se mere her.

Se de gamle kanoner på Kronborg
Gå rundt om Kronborg Slot i Helsingør og se de gamle kanoner på fæstningen, som helt tilbage fra Eriks af Pommerns tid i 1420. Se mere her.

Besøg vikingerne i Frederikssund
På Vikingebopladsen kan man se, hvordan de rigtige vikinger boede. Husene er rekonstrueret efter arkæologiske fund af gamle vikinge-boliger. Se mere her.

Byvandring for børn
I Helsingør kan man opleve, hvordan det det var at være barn i gamle dage. Her kommer man på en tidsrejse i byens gader med den gratis byvandring for børn. Det er hver torsdag. Se mere her.

Prinsesse-ruten
Gå, løb eller tag cyklen på 'Prinsesse Isabella ruten' i Fredensborg. På ruten lægger du blandt andet vejen forbi kancellihuset, hvor Frederik og Mary bor, og byens ældste hus, der dateres helt tilbage til 1600-tallet. Se mere her.

Fem gratis ting i København:

Uanset om vejret indbyder til svømmetur i Øresund eller museumsbesøg, så har Hovedstaden et hav af muligheder, når det gælder gratis aktiviteter. Her er et udpluk.

En tur i Botanisk Have
Gå en tur i den smukke have, der har over 400 år på bagen og bugner af smukke blomster, gamle træer og spændende planter. Se mere her.

Kravl op i København højeste tårn
På Christiansborg finder du byens højeste tårn, der med sine 106 meter byder på en helt storslået udsigt over byen. Tårnet blev åbnet for offentligheden sidste år. Se mere her.

Tag på Bakken
Dyrehavsbakken i Klampenborg har fri entre og er omkranset  af Dyrehave-skoven, der er oplagt sted  til picnic i det fri med udkig til vilde dådyr. Se mere her og her.

Snup en dukkert i Kastrup Søbad
Bad i Øresund i læ for blæst i Kastrup Søbad, der med sin konkylieformede facon ikke bare er en fryd for øjet, men også indeholder brusere og omklædningsrum til de friske badegæster. Se mere her.

Post- og Tele Museum på Købmagergade
Hvordan var livet inden mobiltelefon og internettet? Dyk ned i kommunikationens historie og bliv klogere på, hvordan en mobiltelefon ser ud indeni. Se mere her.

 

Kilder: samvirke.dk, visitcopenhagen.dk, visitaarhus.dk, visitnordsjælland.dk, visitfyn.dk, visitsonderjylland.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.