Helles hemmelige kur: Sådan klarer hun valgkampen

Helle Thorning-Schmidt holder sig i form under valgkampen med hjemmelavet juice med ingefær og rødbede, æg til morgenmad og nattesøvn. Og så har hun altid et nødlager af mad i tasken.
Helle Thorning har en juicemaskine hjemme, som hun bruger flittigt. Sunde hjemmelavede juicer med rødbeder, gulerødder og ingefær giver statsministerkandidaten et vitaminboost, fortæller en tæt veninde.
Helle Thorning har en juicemaskine hjemme, som hun bruger flittigt. Sunde hjemmelavede juicer med rødbeder, gulerødder og ingefær giver statsministerkandidaten et vitaminboost, fortæller en tæt veninde. Foto: Claus Bech, Scanpix

Hjemme i rækkehuset på Østerbro i København ringede vækkeuret før klokken seks i morges. Og Helle Thorning-Schmidt kommer tidligst hjem igen klokken ti – elleve stykker i aften.

Statsministeren er i gang med valgkampens sidste vilde døgn. Med første optræden i Go’ morgen P3 klokken syv sharp, og derefter går det slag i slag frem til aftenens tv-duel med Lars Løkke Rasmussen på DR klokken 19 og den sidste partilederrunde på TV 2 senere på aftenen. Nulvækst, udlændingepolitik, dagpenge, kontanthjælp. Tunge dagsordener, hvor der slynges rundt med tal.

Slutspurten er i fuld gang, og med det uhyggeligt tætte opløb mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, kunne man forledes til at tro, at de to kandidater er ved at være udkørt efter mere end tre ugers valgkamp i døgndrift.

Men hvordan klarer man tre ugers valgkamp for fuldt blus? Folk i Helle Thorning-Schmidts kampagnestab samt i den private omgangskreds fortæller, hvordan Socialdemokraternes formand holder sig i topform.

På SMS med veninderne

Selvom der er travlt, har statsministeren tid og overskud til at være mor og veninde under valgkampen, fortæller Tine Aurvig-Huggenberger. Direktøren for Brancheorganisationen for kreative erhverv er en af Helle Thornings tætte veninder. De to har kendt hinanden i mere end femten år. Et venskab, der tog sin begyndelse, da de begge arbejdede i LO-fagbevægelsen i slutningen af 1990'erne.

Tine Aurvig-Huggenberger fortæller Avisen.dk, at statsministeren midt i valgkamppresset stadig sender sms’er og ringer dagligt.

- Jeg oplever hende som enormt overskudsagtig. Det forunderlige er, at jo mere pres, der er på, jo mere undrer man sig over, hvor hun får styrken fra. Hun virker overhovedet ikke presset. Tværtimod virker hun enormt målrettet og faktisk enormt glad, fortæller hun.

Bliver umulig uden mad

Selvom Helle Thornings kalender er plastret til med valgmøder, dueller på TV og andre gøremål for øjnene af millioner af danskere, ser hun ud til at have overskud. Det forklarer Tine Aurvig-Huggenberger med, at Helle Thorning lever efter devisen, uden mad, drikke og søvn, duer helten ikke.

- Helle er enormt opmærksom på at få sin søvn. Hun skal sove nok. Det skal hun bare. Og så skal hun have sine måltider. Hun bliver faktisk nærmest umulig, hvis hun ikke får sine måltider, griner Tine Aurvig-Huggenberger og tilføjer, at statsministeren altid har et lille nødlager af noget spiseligt med i tasken for ikke at gå sukkerkold.

Juice med rødbede og ingefær

- Helle har købt en juicemaskine, og hun laver rigtig mange sunde juicer. Gulerødder, rødbeder, ingefær og lime. Alt muligt frugt og grønt bruger hun, og så får hun et ordentligt vitaminskud, siger hun.

- Hun spiser altid æg til morgen, og jeg tror faktisk også, at hun laver juice om morgenen og nogle gange tager hun hjemmelavet juice med sig til senere på dagen. Under sådan et presset forløb havner man jo ofte i at spise lidt for meget junkfood og slik, men det gør Helle ikke. Hun sørger for at spise sundt og få sine måltider til tiden, beretter veninden.

Tine Aurvig griner højt, mens hun fortæller, at Helle er så 'irriterende selvdisciplineret.'

Som partiformand og statsminister er man under et konstant pres, hvor mange ville bukke under for stress eller eksplodere over små eller store ting. Men ifølge Tine Aurvig Huggenberger kan hun, igennem deres lange venskab, kun tælle på en hånd, at Helle Thorning har vendt det vide ud af øjnene over et eller andet.

- Hun eksploderer stort set aldrig. Det er klart, at hun taler med sin mand og vender tingene med ham, hvis der er noget, der nager. Men raseriudfald over den ene eller anden person, oplever jeg aldrig. Og hvis hun ikke gør det overfor mig, gør hun det ikke overfor nogen, siger hun.

Familiehygge og hjemmesutter

Hvad glæder Helle Thorning sig mest til, når den her valgkamp er overstået?

- At få fri. Og at være sammen med sine to døtre Camilla og Johanna og sin mand Stephen. At være sammen med familien og gå rundt i hjemmesutter og klø sig lidt i håret. Det glæder hun sig allermest til, lyder det fra Tine Aurvig-Huggenberger.

Statsministerens veninde bider også negle af spænding frem til torsdag aften, hvor gyservalget er slut. Og uanset udfaldet, lægger hun ikke skjul på, at Thornings investering i juicemaskinen var valgkampens allerbedste investering.

- Jeg er ekstremt imponeret over, hvordan Helle har klaret den her valgkamp. Det er helt vildt, hvad hun magter. Det er jo hende, der har trukket valgkampen, mener Tine Aurvig-Huggenberger.

Helles stramme program onsdag 17. juni

Klokken 07.00 - Go' Morgen P3

Klokken 08.00 - Go' Morgen Danmark på TV2.

Klokken 11.00 - Pressemøde på Christiansborg med finansminister Bjarne Corydon og justitsminister Mette Frederiksen.

Klokken 19.00 - Duellen på DR1.

Klokken 20.50 - Det sidste ord, partilederrunde, på TV2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.